Tarot karte - Kraljica novčićaSpona s astrologijom: Djevica, bik, jarac
Element: Voda zemlje

Ključna značenja tarot karte

Materijalizam, njega, plodnost, majčinski instinkt, pasivna, draga, nježnog srca, strpljiva, bistra, brižna, senzualna, kreativna, vrijedna povjerenja, šarmantna, mudra, instinktivna, ambiciozna, odana, domaćica, svestrana.

Poruka i interpretacija tarot karte

Ova tarot karta u tarotu predstavlja brigu za druge, prirodu i plodnost. Dominacija funkcije osjeta (zemlja) čini Kraljicu novčića veoma zainteresiranom za kvalitetu življenja u sadašnjem trenutku. No, njena prva pomoćna funkcija (voda), prilično ublažava njenu težnju prema materijalnom blagostanju pa je zato sposobna se prilagoditi te zadovoljno živjeti i u skromnijim materijalnim uvjetima.

Ova osjećajna žena ima mnogo smisla za praktično, intuicija je njena inferiorna funkcija, ali izgleda kao da joj ona i nije neophodna. Naime, njena emotivnost je snažan izvor nadahnuća za broje kreativne zamisli, Kraljica je svestrana i sposobna za gotovo svaku funkciju.

Tarot karta Kraljica novčića voli lijepe stvari, ali uvijek više cijeni rukom izrađen umjetnički predmet nego onaj koji je proizveden industrijski. Ona je maštovita i sposobna je običnim stvarima dati novu dimenziju i učiniti ih originalnima i posebnima. Ono što ne voli jest žurba i požurivanje, strpljiva je i uvijek može sačekati.

Za razliku od tarot karte Kralja novčića koji naginje tradiciji, što se tiče vjerovanja i religije, Kraljica je u tarotu prikazana kao više duhovna osoba te istinski vjeruje u postojanje više božanske sile. Takva iskrena vjera i duboki osjećaj zahvalnosti, ovu ženu čine skromnom, ali istovremeno i sigurnom u sebe. Pozitivna Kraljica će odlično iskoristiti snagu svoje dominantne psihičke funkcije, osjeta i svjesno ga podupirati svojom drugom pomoćnom funkcijom – mišljenjem. Tako će prikupiti i analizirati brojna različita iskustva te na njima vrijedno učiti.

U njenoj naravi je sadržan otpor prema svakoj vrsti tlačenja i represije te suosjećajnosti prema onima koji pate. Tarot karta Kraljica novčića je brižna i blaga majka, rastanak od djece joj uvijek teško pada, ali se ne upliće u životne odluke svojih sinova i kćeri.

Ima mali i uzak krug bliskih prijateljica, voli ih i odana im je poput sestre te ih smatra proširenim dijelom svoje obitelji. U emotivnim vezama i braku ona je tolerantna, ali i ponosna i odvažna. Uvijek otvoreno izrazi svoje mišljenje, što ne radi na svađalački način, niti da ponizi ili uvrijedi drugu stranu. Ova žena ima snažnu osobnost, nije tvrdoglava i uvijek je spremna saslušati druge i njihove argumente.

Ako je tarot pitanje vezano uz okolnosti, možemo očekivati emotivnu i financijsku sigurnost, prilike u kojima živimo će se popraviti na bolje.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Melankolija, neodlučnost, promjenjiva raspoloženja i mišljenje, manipulacija, požuda, nevjera, nezasitnost, osiromašenost, neplodnost, naglost, neozbiljnost.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (495 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo