Tarot karte - Kraljica peharaSpona s astrologijom: Riba, rak, škorpion
Element: Voda vode

Ključna značenja tarot karte

Senzibilne i reflektivne emocije, iluzija, zrcaljenje, empatija, čistoća, imaginacija, ljepota, misterija, introspekcija, ljubav, strpljivost, smirenost, emocionalnost, romantika, pažljivost, hipnotičnost, senzualnost, umjetnički tip, idealizam, proročica, medij, skromna, nedokučiva.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Kraljica pehara je eterična, okrenuta introspekciji te nedokučiva u svojim emocijama. Budući da zrači nevinošću i čistoćom, ona je hipersenzitivna i lako prima na sebe tuđe utjecaje. Zbog toga često reflektira tuđe emocije i misli pa se mnogo ljudi može prepoznati u njoj.

Ona je romantična osoba vizionarskog duha i bujne mašte, predstavlja sve one koji su obuzeti magijom ljubavi i koji na svijet gledaju kroz ružičaste naočale. Kako je ponekad sklona i pretjeranom idealiziranju, vrlo često zna biti naivna i nasjesti na sve što joj se ponudi i kaže. Isto tako, uvijek gleda i traži ono dobro u ljudima, a negativne karakteristike zanemari pa se često razočara na kraju.

Misli Kraljice Pehara neprestano teku, stvarajući vrtloge na granici gdje se dodiruju iracionalan i racionalan svijet te ona teško prihvaća da su ova dva svijeta, iako neraskidivo povezana, dva različita carstva u kojima vrijede i različiti zakoni. Kraljicom pehara vlada vodeni element, čista osjećajnost koja se poigrava s intuicijom, osjetom i mišljenjem. U realnom svijetu, Kraljica se često nađe u situacijama kada se čini da nije svjesna snage racionalnog carstva, zanesena osjećajima, propušta mnoge prilike i mogućnosti koje joj nudi realan svijet.

Njena koncentracija je kratkotrajna, misli joj lako odlutaju pa može imati poteškoća pri obavljanju nekog intelektualnog rada koji zahtjeva fokus. Pokazuje veliku sklonost prema umjetničkim zanimanjima, u njima može postići vrhunske rezultate i jednim djelom je tu zaslužna i njena osjećajnost koja pridonosi tome.

U ostalim zanimanjima uglavnom ostaje u okvirima prosječnosti. Ima izrazitu sklonost prema astrologiji, numerologiji i tarotu, ali zbog inferiorne funkcije mišljenja, nedostaje joj sposobnost objektivnog analitičkog pristupa te zato teško svladava ove discipline. Sklona je maštanju, a jedna od loših posljedica te osobine može biti iskrivljena slika stvarnosti, muškarca u kojeg se zaljubi ne procjenjuje mišljenjem, intuicijom i osjetom, već samo osjećajem – on za nju postaje neraskidiv dio nje same.

Ako je okružena teškim tarot kartama, ova osoba je izgubila smisao za realnost – potrebno je razlučiti maštu od stvarnosti u tom slučaju. Ako se pak tarot čitanje odnosi na okolnosti, ova tarot karta nam donosi maštu i plodno stvaralaštvo, iako ideje koje nam donese često nisu ostvarive u stvarnosti. Situacija u kojoj smo se našli zahtjeva da je se promotri objektivno te se savjetuje da pričekamo da se stvari dokažu i u praksi, ne se oslanjati samo na puste riječi.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Ljubomora, bijes, okrutnost, mračne sile, kaos, strah, noćna mora, mržnja prema samome sebi, prevara, konfuzija, iracionalnost, mijenjanje raspoloženja, deluzije,opojna sredstva, fantomi.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (364 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo