Tarot karte - Osmica novčićaSpona s astrologijom: Sunce u djevici
Element: Pasivan princip, stanje

Ključna značenja tarot karte

Ritam materije, diskrecija, razboritost, vanjsko i unutarnje bogatstvo, ravnoteža, sklad, naporan posao s dugotrajnim povoljnostima, uživanje u poslu, zadovoljstvo, produktivnost, ponos vezan uz posao i postignuća, samodisciplina, fokusirana energija, marljivost.

Pozitivni aspekti tarot karte

Razumno i moralno upravljanje financijskim i materijalnim potencijalima, skladni međuljudski odnosi napredne tehnologije i izumi na svim poljima, rast, razvoj, visok stupanj stručnosti u vlastitom poslu, pravedna raspodjela novca ili materijalnih dobara, odlični rezultati i priznanja za rad.

Negativni aspekti tarot karte

Nezakonite financijske špekulacije, nemoralne političko ekonomske kalkulacije.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karte osmica novčića zahtjeva od nas da postanemo pažljiviji i diskretniji u vezi neke situacije. Trebamo se fokusirati na svaki korak kojeg napravimo te se ne zanositi budućnosti i ciljem, do njega treba tek stići.

Samo vrijedan rad i trud će nas dovesti do izvanrednih rezultata, pred nama je vrijeme ozbiljnog rada, što ne znači da će nam to biti odbojno. Ova tarot karta traži od nas da budemo temeljiti i razboriti u svemu što radimo te da koristimo svoju inteligenciju i da postupamo metodično. Učenje, znanje, rad i mudrost često su stvari na koje se odnosi Osmica novčića.

Ovu je tarot kartu nemoguće protumačiti kao samostalnu, kao jednu kartu za konkretan odgovor. Uz nju je uvijek potrebno otvoriti barem još jednu dodatnu kartu koja  će razjasniti potvrđuje li Osmica novčića da se pitač ponaša razborito u vezi s predmetom pitanja ili znači da je ponašanje onoga koji pita neprikladno, pa mu karta savjetuje da bude razborit i ponovno promisli o svim činjenicama prije nego što donese odluku.

U sistemima tarota, kada je okružena drugim kartama, ova Osmica se ističe svojom snagom pozitivnih potencijala, ali neke izrazito negativne karte ipak mogu utjecati na vrlinu Osmice novčića poražavajuće – tada sav njen potencijal postaje prijeteće oružje u rukama nedostojnih osoba. Iako ova mala arkana pripada grupi novčića, odnosno grupi materijalnih stvari, u njoj je prisutan znatan udio mišljenja, intuicije i osjećaja.

Tarot karta osmica novčića poziva na mudrost i pravednost te preispitivanje vlastitih ciljeva i motiva.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Indiskrecija, nedostatak brižnosti, osjećaj da nismo dovoljno dobri, nepotrebno utrošena energija, nedostatak truda i motivacije, umor, potreba za odmorom, nedostatak resursa, viđenje detalja, ali ne i cijele slike.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (446 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo