Tarot karte - Osmica štapovaSpona s astrologijom: Merkur u Strijelcu
Element: Pasivan princip, stanje

Ključna značenja tarot karte

Ritam volje, brzina, instantna akcija, brz razvoj događaja, svrha, primanje važnih informacija, rješavanje problema, intenzivan tok misli, uzbuđenje, putovanja i otkrića, jasnoća, realizacija spiritualne istine, pomoć i podrška drugih.

Pozitivni aspekti tarot karte

Stabilnost, uživanje u životu, filozofija sadašnjosti kao jedine realnosti, brzo prenošenje informacija, brzo donošenje odluka, intenzivni društveni kontakti.

Negativni aspekti tarot karte

Površnost, nejasne ideje, brzopletost, ubrzano trošenje psihičkih i fizičkih potencijala, neumjerenost, neuravnoteženost, neurotičnost, mogući poremećaji rada svih žlijezda.

Poruka i interpretacija tarot karte

Poruka tarot karte Osmice štapova jest ta da nam slijedi brza, direktna akcija. Njezin cilj je zaobići nerazumijevanje i bilo kakve druge prepreke. Ona nam donosi vrijeme pokreta i uzbuđenja te svi događaji koji su pod ovom kartom su u svrsi nečega pozitivnoga odnosno kreću se u pozitivnome smjeru.

Izvlačenjem ove tarot karte možemo očekivati događaje koji će se zbivati brže nego inače. Osjećamo se ispunjeni entuzijazmom u vezi sadašnjeg projekta i spremni smo mu se predati i posvetiti u potpunosti. Naša kreativna energija je sada najjača te je možemo usmjeriti u produktivne svrhe.

Mogućnosti koje nam ova tarot  karta još donosi su neke poput putovanja u inozemstvo ili godišnji odmor i širenje vidika te novi ljudi s kojima ćemo stvoriti koristan odnos. Ovo je tarot  karta općeg napretka, stvari će se napokon pokrenuti s mrtve točke, naše čekanje se približava kraju i sada je vrijeme za promjene – želje i očekivanja koje imamo, samo što se nisu ostvarila.

Dugo odgađani uspjeh je na vidiku, projekti se razvijaju baš onako kako smo mi to htjeli, no još uvijek je potrebno uložiti malo truda. U aktivnim sustavima tarota nije podložna utjecaju drugih karata nego obrnuto: poput električnog naboja, ona inicira svoju energiju u okolne tarot karte i snažno ih potiče na izražavanje njihovih potencijala.

Ako se Osmica štapova gleda samostalno, često zna naginjati negativnom aspektu, ovdje se ne obraća pažnja na detalje, preskaču se važna pitanja i ne razmišlja se kolika će na kraju biti stvarna cijena trenutnog užitka.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Spor napredak, nedostatak aktivnosti, vrijeme čekanja, lijenost, nesporazumi, nedostatak komunikacije, površnost, ulazak u određenu situaciju bez prethodnog promišljanja.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (363 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo