Tarot karta - PapaSpona s astrologijom: Bik
Tradicionalno značenje: duhovni savjetnik, učitelj

Simbolizam i opis tarot karte

Tarot karta Papa je predstavljen od strane bika koji je najharmoničniji znak od zemljanih znakova. On je pomirio sve dvojnosti u sebi, muški i ženski princip, nebo i zemlju, prošlost i budućnost i to mu daje snagu da savršeno razumije stvari i kombinira te dijelove u cjelini.

U simbolici od Visoke svećenice do Pape nam je predstavljen razvoj duha kroz upoznavanje ženskog i muškog polariteta ega i tako se razvijaju funkcije intuicije, osjeta, senzacije i misli, duh je od Lude evoluirao u kompletnu osobnost te je spreman za daljnji razvoj.

Na tarot kartama je prikazan kao svećenik u položaju prosvjetljenja koji povezuje božansko i zemaljsko. Kapa koju nosi je znak povezanosti sa božanskim, a žezlo mu daje snagu.

Ključna značenja tarot karte

Duhovni vodič, savjetnik, mudrost, inicijacija, mentor, traženje istine unutar sebe, dijeljenje znanja, edukacija, duhovni zakoni, religija, velike transformacije, ravnoteža, prosvijetljenost, mentalno duhovni plan, vjera, senzibilnost, potraga za znanjem.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Papa je posrednik između zemaljskog i duhovnog – on je vodič i zaštitnik ezoterijske mudrosti. Kada se materijalizira u čitanju, indicira nam da nešto trebamo naučiti ili razumjeti. To se može odnositi na uspostavljene principe, vrline ili otkriće neke tajne koju nam druge karte pokušavaju poručiti i otkriti. Kao posrednik između Božanskog i ljudske vrste, Papa nam često želi poručiti kako se trebamo posvetiti samima sebi i svom duhovnom razvoju.

Može nam i poručivati da ćemo uskoro naići na učitelja ili na savjetnika neke vrste koji će nam pomoći u rješavanju i razumijevanju situacije. Taj ‘učitelj’ je možda osoba koja se već nalazi u našem životu, a koja je dovoljno osviještena i iskusna da nam umije pomoći, ili neki tekst kojeg ćemo pročitati ili jednostavno poruka koja će doći do nas kroz slučajnosti.

Dovedeni smo u dodir s našim duhovnim vrijednostima i trebamo živjeti u skladu sa samim sobom, te ne zapadati u zamku duhovne i moralne vrijednosti.
Ako nas netko želi savjetovati u vezi problema koji nas tišti, trebamo ga poslušati.

U ljubavnim vezama se može odnositi kako trenutno između dvoje partnera vlada duboko razumijevanje i poštivanje, te kako je veza u razvoju.

Na osobnoj razini, tarot karta nam poručuje kako sadržimo veliku dozu mudrosti, te kako smo sada spremni pomagati i podučavati druge, trebamo iskoristiti priliku i iskazati se.

Ako je tarot karta okrenuta u obrnutom položaju

Ova tarot karta nam poručuje kako nismo još uvijek prepoznali prave vrijednosti u životu. Može se odnositi na dogmu koje se držimo, netoleranciju, predrasude, bile one o nama ili drugima. Nekad se odnosi i na kruta razmišljanja , previše smo usmjereni u jednom pravcu, trebamo se osloboditi i sagledati i druge strane. Ukazuje nam na loš savjet, lažnu moralnost, nerazumijevanje, iskrivljavanje istine, osobi se ne savjetuje da stupa u ljubavnu vezu, može se i odnositi na otkazano vjenčanje.

Trebamo prestati biti arogantni i površni, te se okrenuti duhovnim disciplinama i razbiti grube strukture koje smo sagradili oko sebe.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (356 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo