Tarot karte – Petica mačeva

Tarot karte - Petica mačeva

Ključne riječi tarot karte

Uspravno: Sukob, napetost, gubitak, poraz, pobjeda pod svaku cijenu, izdaja
Obrnuta: Otvorenost za promjene

Značenja i opis tarot karte

Tarot karta petica mačeva prikazuje mladića, s izrazom prijezira na licu, koji gleda u poražene neprijatelje. On posjeduje pet mačeva, koje je uzeo od drugih ljudi s karte. Druge dvije figure hodaju s njim polako, s osjećajem tuge i gubitka. Nebo je oblačno i burno, što pokazuje da nije sve dobro, unatoč tome što je bitka završila.

Značenja uspravne tarot karte Petice mačeva

Kad se pojavi pet mačeva, vrlo je vjerojatno da osjećate neke mješovite osjećaje o životu općenito te vezano za neke posebne ljude. Nemojte ih ignorirati, ali ne trebate izreći svaku riječ i misao koju osjećate jer to može povrijediti vaše bliže, ako budete preiskreni. Mogli biste uništiti važne stvari koje želite najviše – kao što su bliski, intimni odnosi sa svojim prijateljima i partnerima. Razmislite nekoliko puta prije nego što stvarno nekome kažete sve što želite, čak i ako oni to zaslužuju. Pomno birajte svoje bitke.

U principu, karta Petica mačeva može ukazivati da je netko, do koga vam je stalo, odsutan na neko vrijeme. Nemojte biti previše posesivni, ako je to slučaj. Pretpostavimo da će vam se takvo ponašanje vratiti. Ova karta može ukazivati na sukobe, i vanjske i unutarnje. Sukobi ne eskaliraju nepotrebno. Razmislite prije nego što počnu djelovati.

U kontekstu posla, ova karta može pokazati da sami sebi možete postati najgori neprijatelj. Nemojte očekivati da se cijeli sustav treba mijenjati samo zato što vi vjerujete da bi trebao biti drugačiji. S obzirom na to da su vaše riječi odraz vašeg uma, pazite na izgovorene riječi. Iako postoji nepravedna igra u poslovnom svijetu, nastojte da vaše ponašanje bude besprijekorno.

Nažalost, kada se ova tarot karta mačeva pojavljuje u kontekstu ljubavi, označava da je određeni sukob u blizini. Stvari se ne moraju riješiti u ljubavnom odnosu onako kako ste vi zamislili. Razmislite smireno i pažljivo o tome što želite u vezi. Budite iskreni prema sebi na prvom mjestu, a zatim i sa svojim ljubljenim. Prihvatite stvarnost.

U financijskom kontekstu, postoji potreba za oprezom i suzdržanošću u odnosu s novcem, kada se ova karta pojavljuje. Oslonite se na svoju genijalnost i snalažljivost kad je to potrebno, odnosno kada je u pitanju novac. Postoje li stvari koje vam ne trebaju kako biste ih mogli prodati? Možete li smanjiti troškove? Iznad svega, ne odustajte. Nemojte biti previše ponosni i pitali za pomoć ako vam je to potrebno. Pomoć je uvijek dostupna.

Vi ste vjerojatno pod stresom od kombinacije čimbenika. Ako ste ljuti, dopustite sebi da izrazite svoje osjećaje (sigurno i oprezno) umjesto usmjeravanja svog bijesa i tuge na sebe. Odmor i opuštanje su presudni. Zabrinutost i krivnja su beskorisni, pustite ih i usmjerite se na pozitivne stvari i osjećaje.

Više i tarot kartama

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (324 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo