Tarot karte - Petica novčićaSpona s astrologijom:  Merkur u biku
Element:  Aktivan princip, čin

Ključna značenja tarot karte

Materijalna prisila, brige, kriza, gubitak vodstva, preokret, prilagođavanje novoj situaciji, pronalazak izlaza ili rješenja, učenje kako biti strpljiv, kako vjerovati drugima, učenje teških lekcija, oskudica, egzistencijalni strah.

Pozitivni aspekti tarot karte

Oprezna financijska ulaganja ili zaduživanja.

Negativni aspekti tarot karte

Nepromišljeno posuđivanje novaca, krediti bez pokrića, trošenje novca iznad realnih mogućnosti, suočavanje s gubitkom zbog ranijih pogrešnih odluka, iskorištavanje, prijateljstvo ili veza iz interesa, iscrpljivanje teškim radom za premalo novaca.

Poruka i interpretacija tarot karte

Ova tarot karta govori o destrukciji nekog uspostavljenog sistema ili strukture koji nas je počeo gušiti. Vrlo često je taj sistem ili struktura nešto što smo mi izgradili pa nam je sada teško pustiti se toga, tako da nas promjena i gubitak nečega ispuni anksioznošću i pesimizmom. No, to nije uvijek tako crno i negativno kako zvuči jer nakon rušenja starog sistema ili situacije, stvari se počinju polako kretati na bolje i ostaje nam mjesta za put u nešto novo i svježe.

Kroz bol koju nam je prouzročio gubitak kojeg donosi ova tarot karta, zapravo se okrećemo svom duhovnom „ja“ i naše emocije se kristaliziraju i produbljuju.

Tarot karta petica novčića često ukazuje na osobu koja očajnički traži posao ili na one koji ne mogu raditi zbog neke bolesti ili nemoći. Može isto tako ukazivati i na duhovno siromaštvo, pojavljuje se kod onih koji polako postaju svjesni kako osim novaca postoje i drugi sadržaji u životu Preporučuju se djelovanja u grupi, umjesto samostalna. U svakom slučaju, petica novčića nam donosi težak zadatak s kojim se treba suočiti.

Malu arkanu Peticu novčića je nemoguće protumačiti kao samostalnu tarot kartu, zbog krajnosti koje su sadržane u njoj, te je zato uvijek potrebno još otvoriti dvije dodatne karte ili razmotriti utjecaj okolnih karata (ako ju tumačimo unutar sistema). U svakom slučaju, Petica novčića ističe u prvi plan čovjekovo razmišljanje o materijalnim stvarima i novcu te o svemu onome što se tim sredstvima može postići ili kupiti.

Ova karta se smatra pretežno negativnom, zbog njene izrazite opterećenosti materijalnim vrijednostima, a nebrige za duh.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Briga, gubitak, očaj, unutarnji strahovi, noćne more, nesigurnost, napuštenost, destrukcija, nedostatak čvrstoće, umor, paraliza.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (230 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo