Tarot karte - Petica peharaSpona s astrologijom: Mars u škorpionu
Element:  Aktivan princip, čin

Ključna značenja tarot karte

Stagnacija, kraj koji vodi ka nečemu novome, proširenje vidika, refleksija sjene, produbljivanje emocija, razočarenje u ljubavi, završetak veze, neispunjena očekivanja, emocionalna trauma, duhovna tuga, preosjetljivost, usamljenost, nemoć, neispunjena očekivanja, izgubljena ravnoteža, problematični odnosi, neočekivane smetnje.

Pozitivni aspekti tarot karte

Učenje na greškama, vrijedno iskustvo za budućnost, otkrivanje tajni koje su štetne, preispitivanje vlastitih stavova i postupaka, dublji uvid, otklanjanje loših utjecaja, promjena interesa.

Negativni aspekti tarot karte

Žrtve lažne ljubavi ili prijateljstva iz materijalnih razloga, posljedice krivih procjena ili samozavaravanja, prevelika ambicioznost dovela je do razočarenja, kajanje, samosažalijevanje, iskorištavanje tuđeg prijateljstva i dobrote, prikrivene patološke primjene i psihičke smetnje.

Poruka i interpretacija tarot karte

Dogodila se promjena u nekom odnosu, potrebno je otpustiti nešto što nas koči, a od čega se ne možemo odvojiti. Premda se nalazimo u teškoj situaciji i oko nas vladaju bol i razočaranje, kada nađemo izlaz iz toga, čekaju nas bolja vremena koja će nam pružiti šansu za novi početak.

Povlačenjem ove tarot karte vrlo vjerojatno u sebi osjećamo velik gubitak i prazninu, moguće je da imamo grižnju savjesti jer mislimo da smo napravili neki pogrešan potez zbog čega je došlo do ovoga. Veza je jednostavno otišla pogrešnim putem i sve što mi možemo napraviti, jest otpustiti je i nastaviti dalje.

S tarot kartom peticom pehara je puno toga izgubljeno, srce nas boli, no ako se uspijemo okrenuti malo oko sebe, uvidjet ćemo da ima nade. Treba smoći snage, prestati plakati, shvatiti da uvijek postoji odgovor zašto se dogodila neka tako ružna promjena u životu. Možda je ova sadašnja katastrofa bila za naše dobro jer ima i odnosa bez ljubavi koji su odavno osuđeni na propast, a možda su naša očekivanja bila prevelika pa ćemo biti zahvalni da imamo bilo što za novi početak.

Iako na prvi pogled predstavlja usamljenost, besciljnost i kajanje zbog propuštenih prilika, Petica pehara se ne tumači kao teška, kažnjavajuća tarot karta, nego kao neizbježno suočavanje s posljedicama svojih dosadašnjih stavova i ponašanja te dobronamjerna pouka za budućnost. Kada se tumači samostalno, najavljuje razočarenje u vezi s predmetom pitanja.

Unutar sistema značenje joj je podložno utjecajima okolnih karata, a i sama Petica pehara utječe na značenje tarot karte koja joj prethodi.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Razočaranje, gubitak, žaljenje, ogorčenost, duboka tuga, emocionalne rane, odbijanje, izgubljena nada, razočarenje, bol u srcu, ogorčenost, melankolija.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (525 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo