Tarot karte - Petica štapovaSpona s astrologijom: Saturn u lavu
Element: Aktivan princip, čin

Ključna značenja tarot karte

Sila volje, sukob, kompeticija i izazovi, ambicija, samoodlučnost, samopouzdanje, buntovništvo, moć evolucije, strast, katarza, zapreka.

Pozitivni aspekti tarot karte

Pokušaj rješavanja problema, otkrivanje suštinskog uzroka problema, snaga oporbe, kritika s valjanim razlogom, revolucija, borba za napredne promjene, snažna mentalna aktivnost.

Negativni aspekti tarot karte

Sukob interesa i ideja bez dovoljno argumenata, prepreke, neprijateljstvo, nasilno nametanje autoriteta, sprečavanje razvoja, osporavanje prava na različitost, problemi sa zdravljem.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Petica štapova predstavlja izazove i suparništvo, kada se ona pojavi, indicira nam kako se u situaciji u kojoj smo se našli, nalaze elementi konkurencije – možda smo uvučeni u neku vrstu debate ili ‘borbe’. Netko ili nešto nas predstavlja izazov i konkurira našem položaju ili stanju. Isto tako, ova tarot karta može upućivati na to da unutar nas postoje blokade ili prepreke koje trebamo riješiti kako bi mogli normalno funkcionirati, kako bi naša energija bila usklađena s okolinom i našim djelovanjem u njoj.

Susretanjem s izazovima, mi upoznajemo svoje slabosti i postajemo svjesni količine snage koju imamo u nama. To nas čini jačima te upornijima da se borimo za ono u što vjerujemo i za što se zalažemo. Kroz cijelo to vrijeme trebamo biti svjesni kako nas teške situacije kasnije vode do svijetla jer i iza kišnog dana dolazi sunce.

Ova tarot karta iskazuje otvoreno i aktivno suprotstavljanje nekog regresivnoj sili. U tom smislu smatra se pozitivnom kartom jer se velike prepreke na putu razvoja mogu svladati samo na odlučan i vrlo često borben način. Može ukazivati na to da je došlo do prepirke i razilaženja u stavovima te da je neugodan spor napokon dosegao svoj vrhunac. Problem je moguće riješiti bez ozbiljnih posljedica.

Veze i odnosi, koji se raspadnu pod ovom kartom, niti nam ni ne trebaju. Ipak, ova karta male arkane može se ispravno protumačiti tek kada joj pružimo još jednu ili dvije dodatne karte ili kada je okružena drugim tarot kartama unutar aktivnog sistema tarota. Razlog tome je što se iz same Petice štapova ne može razabrati razlog, odnosno konkretan smisao samog sukoba, tek okolne tarot karte rasvjetljavaju uzorke te definiraju da li se radi o sukobu s pozitivnim ili negativnim aspektom.

Ona govori o činu ili procesu koji traje već neko vrijeme i iz nje je nemoguće zaključiti kakav će biti rezultat, tko ili što će na kraju pobijediti, Zato, ako se pet štapova nalazi na kraju, kao posljednja karta nekog tarot čitanja, potrebno je otvoriti barem još jednu dodatku kartu kako bi se došlo do konkretnog odgovora na postavljeno pitanje.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Konflikti, borbe, užareni temperament, promjene raspoloženja, kontradiktornost, nemir, nemogućnost dogovora, nerazumijevanje, unutarnji sukobi, frustracija, bijes, ljutnja, neorganizacija, taština, nazadovanje.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (523 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo