Tarot karta - XI PravdaSpona s astrologijom: Vaga
Tradicionalno značenja: Odluke, pravni poslovi.

Simbolizam i opis tarot karte

Baš kao i psiha, tarot karta Pravda je sistem koji se sam regulira i čiji cilj nije pasivna perfekcija, već ravnoteža. U našem životu, kao dvije strane Pravdine vage, svjesno i nesvjesno cijelo vrijeme vode dijalog i međusobnu borbu. Tarot karta Pravde uvijek važe dvije suprotne strane i traži zajednički jezik između njih – emocije i razum, zlo i dobro, da i ne te sve ostale stvari koje su oprečne. Ako se Pravda tiče događaja nad kojim tek treba donijeti odluku onda nas savjetuje da postupimo pošteno. Ako se odnosi na događaj koji je već završio onda Zakon karme sadržan u ovoj tarot karti nastupa i kažnjava nas ili nagrađuje, ovisno o našem postupku. Zadaća Pravde u tarotu jest da vodi i na neki način upravlja našom svijesti.

Ključna značenja tarot karte

Zakon karme, centriranje, balans, preciznost, presuda, koordinacija, poštenje, pronalaženje centra unutar nas, ravnoteža, pravda, objektivna percepcija događaja i stvari, sudbina, prihvaćanje prošlih događaja i početak u novom smjeru, legalna pitanja, prilagodba, pravni poslovi, sklad, tradicija, čestitost, istina.

Poruka i interpretacija tarot karte

Ova tarot karta predstavlja jasnu i objektivnu percepciju stvari. Govori o potrebi da se faktori vezani uz pitanje dovedu u balans. Došlo je vrijeme da se odgovornosti prihvate i preuzmu u ruke te da se isključe osobni osjećaji i stavovi vezani uz nastali problem. Potrebno je razbistriti i kristalizirati misli i um te dobro promisliti. Pravda nam govori kako smo se našli u situaciji u kojoj trebamo postupiti pošteno, ostati pristrani i potražiti istinu.
Potrebno je zastati, uzdići se iznad situacije, razmotriti je iz različitih kuteva i suočiti se sa činjenicama.

Ova tarot karta se još pojavljuje kada se u nekoj situaciji trebamo ponijeti kao savjetnik i pomoći drugima da donesu najbolju i najpravedniju odluku za obje strane. No, isto tako može ukazivati i na sudsku parnicu ili potrebu da potražimo pravni savjet od stručne osobe. U svakom slučaju, o čemu god bilo riječ, pravda je ona koje će, i koja treba prevladati. Veliku ulogu u onome što donosi ova tarot karta, igra i karma. Ako postupimo pravedno i čestito kako nam ova tarot karta nalaže, jednom kasnije nas očekuje nagrada.

Ako je tarot kartaizvučena u obrnutom položaju

Pitanja vezana uz pravne poslove proći će nepravedno. Poruka ovakvog položaja Pravde jest da se možda prema nekome ponašamo nepravedno. Na stvari gledamo samo iz svoje perspektive i brinemo samo za svoju korist te smo skroz zanemarili tuđu – trebamo zauzeti objektivan stav jer je to jedino pravo rješenje. No, možda netko drugi krivi nas zbog nečega što nismo napravili ili nam uzrokuje stres i emocionalne smetnje i tim činom nas izbacuje iz balansa. Loše odluke, razvrgavanje braka, upuštanje u nemoralne i kriminalne radnje, gubitak, neuspjeh, disharmonija.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (492 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo