Tarot karte - sedmica štapovaSpona s astrologijom:  Mars u lavu
Element:
  Aktivan princip, čin

Ključna značenja tarot karte

Probojna snaga, srčanost, spremnost na rizik, poteškoće, težak i mukotrpan rad, brze reakcije, zalaganje za naša uvjerenja i stavove, hrabrost.

Pozitivni aspekti tarot karte

Snažna mentalna aktivnost, otkrića, izumi, nova znanja, sjajna prilika za postizanje plemenitog cilja, vjera u ideal, disciplina, pravednost i čast, napredak uz ustrajan napor, oslobađanje, spašavanje, rizik, aktivna snaga, pokret.

Negativni aspekti tarot karte

Gubitak ravnoteže, nesigurnost, sumnje, izdaja, kukavičluk, razočaranost u prijatelje, nezahvalnost, nečista savjest, maska, strah, mlitavost, zlodusi prošlosti.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Sedmica štapova označava srčanost i junaštvo, silu koja je u isto vrijeme agresivna i  prkosna. To je obrambeni napad i predstavlja naš unutarnji borbeni duh. Put pred nama kojeg moramo proći kako bismo došli do cilja, nije nimalo lak, trebamo zapeti, riješiti se straha, preuzeti rizik i hrabro krenuti naprijed.

Ova tarot karta nam isto tako poručuje kako se u ovome slučaju trebamo osloboditi opreza i uzdati se u svoje sposobnost te vjerovati da ćemo uspjeti. Glavna tema ove tarot karte jest otpor; to može biti da je riječ o nekom suparniku, obrani naših stavova od suprotne strane koja nam se nameće, ili buntovništvu prema vanjskome svijetu.

Gledano s unutarnje perspektive, tarot karta Sedmica štapova nam indicira kako moramo pružati otpor svojim osjećajima i mislima koje nam čine štetu i razbacuju se s našom snagom – karta nam govori o suočavanju i pobjeđivanju naših unutrašnjih demona. Moramo biti spremni na to da je potrebno uložiti puno snage kako bi ishod bio pozitivan te da nas čeka mukotrpan rad. Herojstvo je pojam kojeg inače vežemo uz pozitivne događaje, važna i velika djela te se zato pojavljivanje Sedmice štapova u sustavima tarota tumači kao jedan od važnih životnih ispita.

Hrabrost, o kojoj je ovdje riječ, može se iskazati na bilo kojem životnom polju, u svakoj životnoj dobi, neovisno o spolu, obrazovanju i društvenom statusu. Pod hrabrost se ne misli na avanturizam i nepromišljene eksperimente, nego na iskonsku vrlinu kojom vrijedan čin pojedinca nesebično širi svoj pozitivan utjecaj i na druge ljude.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Nesigurnost, nedostatak izvora, novčani problemi, pohlepa, materijalizam, drama, nedostatak prizemnosti.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (543 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo