Tarot karte – Šestica mačeva

Tarot karte - Šestica mačeva

Ključne riječi tarot karte

Uspravno: Žalost, tranzicija, obred prolaska
Obrnuto: Nemogućnost premještaja, nošenje prtljage

Značenja i opis tarot karte

Tarot karta Šestica mačeva prikazuje ženu i malo dijete koja su u procesu prelaska vode prema odredištu koje se nalazi nedaleko njih. Ženina je glava pokrivena, što ukazuje na tugu ili gubitak, ali se i udaljava od nečega u svojoj prošlosti. Voda s desne strane broda je burna, ali voda s lijeve strane pored zemlje na koju žele otići je smirena i odmjerena. Iako postoje naznake promjene ili gubitka u karti Šestica mačeva, a samim time i osjećaj udaljavanja od nečega, tu je i osjećaj koji se kreće prema obećavajućoj budućnosti. Mirne vode u daljini sugeriraju da se žena i dijete sada udaljavaju od nemira i sukoba prema miru i spokoju, iako su i tužni jer ostavljaju svoju prošlosti. U brodu se nalazi šest uspravnih mačeva koji simboliziraju moć racionalnog uma nad srcem i intuicijom.

Kad se pojavi ova tarot karta, to je sjajna prilika za putovanja bilo koje vrste. Također, može ukazivati na metaforičko kretanje, promjene koje se događaju iznutra. Obično je to promjena na bolje, svejedno je li se radi o unutarnjoj ili vanjskoj. Razmislite o tome gdje želite biti.

Općenito, ova karta pokazuje barem blago smanjenje stresa i deformacija. Stvari ne mogu biti savršene, ali one će biti zasigurno bolje nego što su bile u nedavnoj prošlosti. Iskoristite ovo vrijeme kako bi odlučili kuda želite ići. Čak i kratka pauza ili promjena okoline može biti od pomoći. To ne mora skupo koštati, već je važna samo dobra ideja i vaša volja.

Što se tiče posla, možete donijeti važnu odluku ili biti u procesu napuštanja posla za kojeg ste shvatili da nije za vas ili vam uzima previše energije. Vjerujte da je svemir onaj koji vas vodi do mjesta gdje želite biti, i da je sve ovo što se događa s razlogom. Ne ustručavajte se pitati za pomoć ili potražiti nove informacije. Ova karta, također, može ukazivati na doslovne promjene u mjestu u kojem poslujete. To je dobra stvar.

U kontekstu ljubavi, Šestica mačeva može opisati potrebu za promjenom okružja. Ako ste već u vezi, povedite svoju voljenu osobu na izlet, pa čak i ako je samo niz ulicu na piknik ili nešto slično. Ako ste u potrazi za ljubavi, ova kartica ukazuje na potrebu da se maknete iz svoje rutine ako želite upoznati nekog novog. Istražite svijet i ljude oko sebe.

Izgled ove karte doslovno može značiti financijsku plimu. Ako ste se borili, za vas dolaze bolji dani, a ako ste bili na vrhu sada ipak dolazi do promjene kada nećete imati novca kao što ste imali do tada. Ako ste dobili novac, počastite se nečim malim, ali nemojte se zanositi, koristite svoj priliv novca mudro. Sada nije vrijeme da se kockate, bilo da se nađete u objema situacijama.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (601 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo