Tarot karte - Šestica peharaSpona s astrologijom: Sunce u škorpionu
Element: Pasivan princip, stanje

Ključna značenja tarot karte

Nostalgija, draga sjećanja na prošlost, užitak, senzualnost, strast, strpljenje, bezbrižnost, emocionalno i kreativno bogatstvo, sanjarenje, unutarnji svijet fantazije, uživanje, veselje , radost u seksualnim odnosima.

Pozitivni aspekti tarot karte

Snažna emocionalna veza, uzajamna privlačnost, senzualnost, strastvena ljubav, uspješan brak, veza ili prijateljstvo, zadovoljstvo postignutim, uživanje u plodovima svog truda, dobro zdravlje.

Negativni aspekti tarot karte

Neumjerenost u čudnim zadovoljstvima, nedostatak samokontrole, život na staroj slavi, emocionalna nezainteresiranost, zasićenost dugotrajnim prijateljstvom, vezom ili brakom.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta šestica pehara simbolizira početak novog ciklusa u našem životu, dokle god smo mi spremni prihvatiti prošlost i način na koji su se događaji prije odvijali.

Ovo je tarot karta nostalgije i njezinim izvlačenjem vrlo vjerojatno se još uvijek zadržavamo na svojim prošlim postupcima i događajima koji su nas obilježili te pretjerano romantiziramo stvari koje su se prije dogodile. Čeka nas budućnost i imamo priliku krenuti dalje, ući u nešto novo i svježe, no mi smo još uvijek preokupirani prošlošću i ne mičemo se s mjesta.

Tarot karte šestica pehara nas podsjeća kako, koliko god idealizirali prošlost, jednom moramo krenuti dalje i to što prije moguće kako ne bismo propustili ili na neki način uništili prilike koje nam se nude. Ova tarot karta isto tako govori i o intenzivnim osjećajima koji se iskazuju spontanim fizičkim reakcijama.

Smatramo je pozitivnom tarot kartom, iako je jasno da strasti često mogu biti izvor krajnje nepoželjnih pojava u ljudskom ponašanju. Njezin negativan aspekt može se iskazati unutar aktivnih sistema tarota, ako joj prethode ili iza nje slijede karte koje imaju prevladavajući negativan utjecaj.

Trebamo uživati u svim životnim radostima, slijediti put Šestice pehara koja kaže da živimo sretni u harmoniji s onima koji su uz nas. Trebamo živjeti sada, u ovom trenutku sjećati se prošlosti i sanjati kako ćemo biti sretni u budućnosti.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Zavist, rastanci, prolazni osjećaji, perverzije,  neugoda, noćne more, muke, emocionalna nestabilnost, taština, loša sjećanja, preuveličavanje nekih sjećanja.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (493 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo