Tarot karte - Trojka štapovaSpona s astrologijom:  Sunce u ovnu
Element: Aktivan princip, čin

Ključna značenja tarot karte

Razvoj volje, vizija i kreativnost, novi počeci i horizonti, ekspanzija i istraživanje, vitalnost, iskrenost, čast, nada, ispunjena obećanja, samopouzdanje, samokontrola, dobra sreća, povjerenje, unutarnji balans.

Pozitivni aspekti tarot karte

Stvaralačka energija koja se očituje u konkretnom činu, poduzetnost, optimizam, rad koji se obavlja s radošću i lakoćom, dobronamjernost, vitalnost, dobro zdravlje.

Negativni aspekti tarot karte

Izigrano povjerenje, razočarenje, kratkotrajan zastoj.

Poruka i interpretacija tarot karte

Ova tarot karta je karta vizija i novih početaka.  Ona je kao početak proljeća, intenzivna energija prijašnje karte se sada kristalizirala i transformirala u blistavu vitalnost. Ovdje se vatrena energija razvija iz vatrene strasti koju je nosila Dvojka štapova, u strukturiranu unutrašnju harmoniju.

Pojavom ove karte u tarot čitanju, prenosi nam se poruka kako smo sada povezani s kozmičkim tokom stvari i pojava te da se pred nama pružaju novi horizonti. Sada je vrijeme da počnemo raditi planove, pripremati se za putovanje i napokon krenuti u nepoznato. Možda je neki novi događaj, prilika ili projekt na vidiku.

Tarot karta Trojka štapova predstavlja početak novog ciklusa, svjež dašak i energija počeli su strujati oko nas i ispunjavaju nas entuzijazmom i vitalnošću. Prisiljeni smo napokon iskoristiti svoje vještine za nešto inovativno.

Baš kao što Sunce obasjava i grije zemlju, tako smo i mi sada obasjani i darovani veseljem koje potiče buđenje našeg unutrašnjeg duha. Vrijeme je savršeno da se prihvatimo i započnemo sve ono što smo prije odgađali, sada imamo priliku za napredak i uspjeh.

Svi naši izvori životne energije su sada usklađeni – Trojka štapova je snažna pozitivna tarot karta. Inače, u sistemima tarota, ako je okružena kartama koje utječu na nju regresivnom, negativnom energijom, ona samo privremeno gubi pozitivan aspekt.

Ustrajna je u ostvarivanju svojih časnih namjera, mala arkana Trojke štapova sposobna je obraniti svoje primarne interese u mnogim teškim okruženjima. U svakom slučaju, o kakvoj god se situaciji radilo, ona se razvija te je potrebno djelovati u vezi prilika koje nam se nude kako bi došlo do ispunjenja naših ciljeva.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Nemir, beznađe, nestrpljivost, manjak ideja, nepripremljenost, strah od nepoznatog, briga, konfuzija, osjećaj izgubljenosti, traženje pažnje, anksioznost, sumnje, nesamopouzdanje, nevjera.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (348 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo