Tarot karta - XIV UmjerenostSpona s astrologijom: Strijelac.
Tradicionalno značenje: Ravnoteža, obuzdavanje.

Simbolizam i opis tarot karte

Umjerenost je jedna od najvećih ljudskih vrlina. No, ovdje u tarotu, ona ima puno šire značenje i nadilazi sam pojam ljudske osobine (ponašanja). Anđeo i voda koju neprestano prelijeva iz vrča u vrč (bez da mu neka kap pobjegne sa strane) predstavlja vječni zakon pretakanja univerzalnih energija te potrebu za čovjekovom unutarnjom ravnotežom koja podrazumijeva svijest o povezanosti ljudskog (zemaljskog) i univerzalnog(nebeskog) aspekta, kao dvije apsolutno neodvojive razine postojanja.

Tarot karta Umjerenosti stoji na granici između ta dva svijeta, ali ne tako da ih razdvaja nego tako da ih neraskidivo spaja. Voda koju anđeo neprestano prelijeva iz jednog u drugi vrč, predstavlja novu, udruženu i još jaču kreativnu energiju.

Ključna značenja tarot karte

Harmonija, mir, dobro vladanje situacijom, koordinacija, sjedinjenje suprotnosti, poravnanje, ravnoteža, objektivnost, balans, unutarnja preobrazba, strpljivost, diplomacija, dobronamjernost, individualnost, razumijevanje, mogućnosti.

Poruka i interpretacija tarot karte

Umjerenost je tarot karta koju obilježava mogućnost balansiranja emocija i davanje potencijala vezama da budu uspješne. Ova tarot karta zrači željom da spoji i pomiri suprotnosti te stvori osjećaj harmonije. Ona nam sugerira da zauzmemo miran stav prema problemu ili situaciji koja nas muči te da zadržimo samokontrolu jer ćemo prije takvim pristupom i zadržavanjem diplomatskog stava riješiti problem, nego naglim ispadima. Umjerenost i ravnoteža su najvažnije u ovom trenutku.

Savjet tarot karte jest da ne posežemo za nedostižnim i da ne težimo što prije otkriti što se skriva iza ugla te da se ne povodimo za strašću. Isto tako, najbolje je da idemo srednjim putem i da se ne opredjeljujemo za neku stranu, tj. da ostanemo neutralni, što god da bilo. Našli smo se u takvoj situaciji kada trebamo malo pričekati i pokušati se uskladiti s drugima kako bismo izbjegli moguće tenzije. Ovo je period koji od nas zahtjeva ravnotežu, sklapanje sporazuma i emotivnu zrelost.

Ako se pitanje tiče ljubavi, ova tarot karta nam daje nadu i ukazuje na velike potencijale, no to ne znači da nam daje ružičastu sliku budućnosti, treba uložiti i truda. Također, u ovom periodu važno je razmisliti o svojoj vezi i našim osjećajima o njoj, a tek onda poduzeti neke druge korake.

Kada ovu tarot kartu povežemo s duhovnošću, ona nam nudi veliku moć i snagu potrebnu za transformaciju i pročišćavanje uma. Kako je ova tarot karta povezana s elementom vode i vatre, to joj daje savršenu ravnotežu koja je njezino glavno obilježje.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Ovaj položaj, tarot karte, ukazuje na gubitak samokontrole, preveliku količinu temperamenta u našim nastupima te nervozno ponašanje – trebamo izbalansirati svoje emocije i dovesti se u stanje ravnoteže. Također, ovaj položaj može ukazivati i na nesređen život, neuravnoteženo ponašanje i navike koje nam idu na štetu. Nadalje, moguće je da pokušavamo manipulirati drugima ljudima ili pak da neto drugi pokušava manipulirati nama. Odnosi u kojima smo se našli su neharmonizirani. Slaba koncentracija, potreba da radimo više stvari odjednom, neumjerenost u jelu i piću, nesposobnost da se uspostavi kompromis i zadovoljavajuća komunikacija s drugima.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (490 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo