Tarot karte - LjubavniciSpona s astrologijom: Blizanci
Tradicionalno značenje: Ljubav, zajedništvo, izbor

Simbolizam i opis tarot karte

Ova tarot karte simbolizira prvi smisleni izbor u životu, odbijanje adolescencije i obiteljske zaštite u korist našega partnera. S ovom tarot kartom osoba postaje odgovorna za vlastitu sudbinu i djelovanje.

Tarot karta Ljubavnici označavaju ljubav, ne samo za partnera, već i ljubav prema samima sebi – ujedinjen su um, tijelo i duh. Tarot karta isijava potentnom energijom koja je nastala iz muške i ženske energije (yina i yanga).

Ovdje vidimo kvalitete i snage Cara i Carice spojene u sveto jedinstvo, i to je ono što ljubavnicima daje snagu.

Ovo je tarot karta koja potiče ljubav i strast, no ukazuje i na različitost umova.

Ključna značenja

Ujedinjenje različitih strana, duboka ljubav, posveta, brak, povezanost kroz zajedničko razumijevanje, seksualnost, strast, dualnost, izbor, empatija, privlačnost, uspostavljanje veza, kompatibilnost, zaruke, kompromisi, prevladavanje zapreka, komunikacija, sjedinjenje u ljubavi.

Poruka i interpretacija tarot karte

Spajanje dviju suprotnosti glavna je tema ove karte, te se vrlo često odnosi na ljubavnu vezu u životu osobe koja je postavila pitanje. Uglavnom indicira kako je veza u predivnoj fazi preporoda, a to znači da je odnos pun ljubavi, romantike i strasti i prijateljskih odnosa.

Generalno Ljubavnici predstavljaju privlačne sile koje vuku i spajaju dvije stvari u vezu – to su najčešće ljudi, ali mogu biti i ideje, događaji, grupe, pokreti.

Mogu ukazivati na izbor između platonske i tjelesne ljubavi – to značenje izlazi na površinu kada se netko interesira za osobu s kojom je do sada bio u prijateljskim odnosima. Može se i odnositi na one koji se interesiraju za osobu koja je već u vezi, ili su već oni sami u vezi, u tom se slučaju ne treba izbjeći ta šansa.

Ako u blizini Ljubavnika nema ni jedne druge teške karte, ona je pokazatelj uspješne i ispunjujuće veze, posebice one koja je u početnoj fazi. Može ukazivati i na nedostižne ideale o ljubavi – ljubav u njenom najčišćem obliku, dugotrajna i nesebična veza.

Tarot karta nas potiče da se izgubimo u ljubavi i uživamo u njoj, te da raspršimo ego i utonemo u zagrljaj svog partnera.

Osim na to, tarot karta Ljubavnika se može odnositi i na to da trebamo pomiriti dvije različite strane koje se pojavljuju u situaciji o kojoj postavljamo upit, a to može biti nešto u našoj vezi, ili nešto na osobnoj razini.

Poručuje nam kako ćemo upoznati osobu u koju ćemo se zaljubiti.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Ova tarot karta ukazuje na nedostatak ujedinjenosti u vezi, te općenito posvete drugom partneru. Možda postoje stvari koje trebamo izgladiti i smiriti, te donijeti neke teške odluke koje već neko vrijeme odugovlačimo. Posežemo za stvarima koje nam nisu dostupne, previše idealiziramo ljubav ili imamo krivu sliku o vezi te dobivamo krivi dojam o osobi. Težak period je pred nama, te ćemo trebati uložiti žrtvu kako bismo smirili situaciju.

Može još ukazivati na preveliku senzitivnost, ljubomoru, neharmoniju, odvajanje, kraj veze., unutarnje konflikte, loš izbor partnera, kontradikcije.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (271 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo