Tarot karta - VII Bojna kolaSpona s astrologijom: Mars.
Tradicionalno značenje: Trijumf, pobjeda, putovanje.

Simbolizam i opis tarot karte

Tarot kartu Bojna kola smještamo u period ljeta i njima vlada horoskopski znak Rak koji pripada elementu vode i predstavlja emocije. Položaj usred ljeta u kojem je ova tarot karta smještena, daruje ogromnom i snažnom sunčevom energijom koja predodređuje za pobjedu i trijumf. S druge strane, Rakom vlada Mjesec koji drži Sunce pod svojim harmoničnim lunarnim karakteristikama i dodaje nam božansku predanost.

Bojna kola nas uče kako trebamo biti predani onome što želimo ostvariti i potražiti inspiraciju u božanskome.

Kočiju na karti vuku četiri sfinge (Bik, lav, orao i osoba) koje simboliziraju različite energije – emocije, misli, fizičko i duhovno.

Ključna značenja tarot karte

Pobjeda, predanost, snaga volje, kontrola kroz autoritet, samopouzdanje, održavanje reda unatoč kaosu, dominacija, moral, vjera u sebe, izazov, put, novi početak, potraga , oslanjanje na samog sebe, ovladavanje emocijama, nemiri, putovanje, jake žudnje, apetiti, motivacija.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Bojna kola sadrži snagu koja je produkt prijašnje tarot karte Ljubavnika. Bojna kola posjeduju snagu volje i pogon vatrene muške energije koja je ukomponirana zajedno s vodenom ženskom predanosti i čistoćom.

Kada povučemo ovu kartu, ona nam signalizira kako pobjeda samo što ne bude ostvarena, te da će se ostale željene stvari razviti po planu. Također, ova tarot karta ukazuje na to kako se pred nama postavlja novi put.

Čovjek koji vozi bojna kola je dobro pripremljen i u sebi sadrži dozu odlučnosti i božanskog nadahnuća koja ga vodi i usmjerava u njegovom naumu, bez obzira na to što će možda morati kročiti u nepoznato – isto tako bismo trebali i mi pristupiti problemu. Bez straha i fokusirani na cilj. Bojna kola isto tako mogu predstavljati neko putovanje koje pred nama, bilo da se tu radilo o fizičkom putovanju ili duhovnom, a mogu označavati i novu poslovnu priliku.

Ova tarot karta govori o unutarnjoj transformaciji koja bi trebala biti vođena emocionalnom jasnoćom i stabilnošću. Trebamo biti marljivi u svojim pripremama i predani cilj, a tek onda krenuti u njegovo osvajanje. Može se raditi i o situaciji koja je izmakla kontroli, no pojavljivanjem ove tarot karte, daje nam se prilika da to ponovno dovedemo u balans.
S druge strane, Bojan kola mogu ukazivati na dva različita čimbenika koji mogu uzrokovati sukobe, i u tom slučaju je potrebno smirivanje situacije i ponovno uspostavljanje kontrole (to se može odnositi na neki naš unutarnji sukob, ali i sukob s drugom osobom).

Postojeća ljubavna veza može ponovno biti oživljena s novom snagom ako se pojavi ova tarot karta. Ako je postavljeno pitanje duhovne prirode, savjetuje nam se meditacija i tiši period.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Ovako izvučena tarot karta nam sugerira kako bismo trebali se smjestiti u miran i siguran okoliš, i od tamo planirati smjer u kojem želimo da naša budućnost ide. Može biti da smo izgubili fokus sa cilja, te da nam fali samopouzdanja ili pak da smo postali previše zapovjednički nastrojeni i nemilosrdni te ograničeni. Odnosi se još na neodlučnost, destrukciju, gubitak kontrole nad situacijom, previše odgovornosti se obrušilo na nas i potreba za promjenom plana.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (478 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo