tarotSpona s astrologijom: Mjesec
Tradicionalno značenje: Tajne, sve što je skriveno, duhovnost, moć, mudrost

Simbolizam i opis tarot karte

Visoka nas Svećenica uči da vjerujemo i slušamo u svoju intuiciju, ona je misteriozna i tajanstvena, sadrži golemo razumijevanje i savjetuje nas da čekamo i pratimo glas unutar sebe.

Ona je Kozmička majka, prikazana od strane Mjeseca što je čini sponom između ljudskog i božanstvenog, također je možemo poistovjetiti sa božanskim djevicama koje se pojavljuju u raznim mitologijama. Čista je i suosjećajna kao i Mjesec, prihvaća sve forme i mogućnosti koje joj život pruža. Svećenica je neaktivna, pasivna ženska energija, totalna suprotnost od prethodne tarot karte Maga i ona žudi za spajanjem za božanstvom.

Na tarot kartama je uglavnom prikazana kao tajanstvena žena koja drži knjigu i koja je smještena između 2 stupa koja predstavljaju dualnosti, te koji predstavljaju ulaz u tajni hram.

Ključna značenja tarot karte

Unutrašnja harmonija, sklad, mir, intuicija, duhovna majka, ženski princip, pasivnost, čistoća, osjećaji, strpljenje, snovi, imaginacija, iluzija, nesvjesno.

Poruka i interpretacija tarot karte

Visoka svećenica nam govori kako trebamo upotrijebiti svoju intuiciju i potražiti vodstvo unutar nje. U kontekstu pitanja, karta nas savjetuje da otvorimo oči i postanemo svjesni realnosti koja nas okružuje.

U čitanju, ova karta sugerira da je naš izazov da pogledamo dublje – preko onoga što je očito i da odemo ispod površine.

Trebamo zaroniti u sebe i iskoristiti svoje intuitivne sposobnosti jer će nas one odveti do istine. Često nam indicira kako nam je potreban period tišine, čekanja, i pasivnosti ; trebamo biti strpljivi i ne požurivati situaciju već ići polaganim tempom.

Tajna koja je skrivena od nas uskoro će izaći na vidjelo, te doći do nas, a do tada trebamo tražiti simbole i znakove u slučajnostima, snovima, događajima i sl.

Također se može odnositi razvijanje neke psihičke sposobnosti, bavljenje okultizmom i ezoterijom, općenito participaciju u nekoj duhovnoj disciplini.

Visoka svećenica predstavlja mudrost i visoko obrazovanje, tako da se može i odnositi na osobu u koja je alternativni terapeut, ili neka druga vrsta ezoterijskog stručnjaka, a može i ukazivati na naš duhovni razvoj, razmišljanje o smislu života, ovisno o kontekstu u kojem se nađe.

Kada se ova tarot karta pojavi, preporučuje nam se mentalno i emotivno djelovanje , a manje fizičko.

U ljubavi može ukazivati na 2. ženu ili muškarca u ljubavnom trokutu, a u najgorem slučaju ukazuje na osobu koja spletkari i kuje planove protiv nas.

Ako je tarot karta okrenuta u obrnutom položaju

Ova tarot karta nam govori da se suočimo sa svojim strahovima, može značiti da živimo u iluziji – previše vremena provodimo sanjareći i maštajući, a ništa ne poduzimamo u stvarnom svijetu, treba zadržati fokus i ne izgubiti glavu u oblacima.

Nekad se ovdje radi o potisnutim osjećajima, kojih često nismo ni svjesni, a stvaraju nam probleme i koče nas. Može nas i upozoravati na skrivene neprijatelje koji nam rade iza leđa.

Isto tako, može ukazivati na nedostatak jasnoće, lošu informiranost, lošu intuiciju, sablasna iskustva.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (417 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo