Tarot karte - Vitez peharaSpona s astrologijom: Riba, rak, škorpion
Element: Zrak vode

Ključna značenja tarot karte

Brze i perceptivne emocije, tajnovitost, liberalnost, produbljenost, romantičar, kompliciran, šarmantan, erotičan, intenzivan, senzualan, lukav, maštovit, galantan, maštovit, strastven, ćudljiv.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Vitez pehara je tajnovit i ezoteričan po prirodi, njegovi osjećaji i emocije su produbljeni, a njegovo ponašanje je smireno. Ispod ove elegantne, šarmantne i profinjene površine, leži strastvena dekadencija i seksualna potencija.

Zbog svoje zagonetne prirode, on može lako svakoga začarati i omamiti, on je gospodar iluzije i fantazije. Njegova individualnost i inovativna inteligencija čine ga snalažljivom i moćnom osobom – on je briljantan, suptilan i poduzetan. Nalazimo se u društvu osobe koja odiše ljubavlju i pažnjom, kod njega srce upravlja glavom.

Povezujemo ga s brakom te može ukazivati na princa na bijelom konju – on nema smisla za zahtjeve svakodnevnog života, živi u svojoj mašti. Vrlo često ukazuje na novog ljubavnika ili prijatelja u našem životu.

Zbog svoje inferiorne funkcije osjeta, vitez pehara je malo što naučio iz svojih prošlih iskustava i vjerojatno će mnoge greške ponavljati više puta. Zato su obje pomoćne funkcije, mišljenje(zrak) i intuicija (vatra), u ovom tipu mladog muškarca dobro razvijene. One snažno utječu na osnovnu elementarnu silu pa Vitez Pehara iskazuje osjećaje na dramatičan način.

Osobe prikazane Vitezom pehara su vrlo osjećajni muškarci, čije su emocije fokusirane na partnericu i mali broj prijatelja. Kada nekog voli (bilo da je riječ o ljubavnoj vezi ili prijateljstvu), teško podnosi i samu pomisao na to da bi možda njegova ljubljena dijelila svoje tajne s bilo kim drugim.

Vitez pehara je ljubomoran muškarac te ta ljubomora ponekad prijeđe granice razuma i prijeti opasnošću da se ovaj tip čovjek pretvori u opsesivan ili maničan tip muškarca. U svakom slučaju, vitez pehara od partnerice traži da mu se preda u potpunosti i podjeli svaki djelić duše s njime.

Kao i svi drugi vodeni tipovi – sklon je umjetnosti, fotografija, kiparstvo, slikarstvo, glazba, poezija i slično njegova su područja.

Ako je ova tarot karta na lošem položaju, odnosno okružena teškim tarot kartama, ova osoba nam neće pružiti ono što mi očekujemo od nje, potrebno je preispitati svaku ponudu koja nam se ponudi. Ako se nam tarot čitanje opisuje okolnosti neke situacije, a ne osobu, onda možemo očekivati ponude i prijedloge bilo koje vrste.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Temperament, opsesivnost, melodramatičnost, bez milosti, naivnost, požuda, sebičnost, kritičnost, nevjernost, nepostojan, đavolji.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (561 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo