Tarot karta - XV VragSpona s astrologijom: Jarac.
Tradicionalno značenje: Ropstvo, primitivni instinkti, ovisnost.

Simbolizam i opis tarot karte

Tarot karte Vrag predstavlja povratak neredu i iskorištavanju konstruktivnih sila u destruktivne svrhe na svim razinama (fizičkoj, psihičkoj, svjesnoj i nesvjesnoj) i u bilo kojim područjima. Njeno značenje je u potpunoj suprotnosti sa značenjem tarot karte Umjerenosti i označava mogući negativan utjecaj nesvjesnog u psihi čovjeka na njegov duhovni razvoj. Čak niti nekontrolirane strasti animalne prirode čovjeka nisu toliko opasni kao što je to ovaj aspekt nesvjesnog dijela ljudske psihe, koji ima mnogo oblika i djeluje na razne načine, a kojeg zovemo zlo. U velikoj arkani XV opisane su sile koje izazivaju i iskušavaju dušu i razum čovjeka, koje dolaze instinktivno, navodeći ljudsko biće na kaotične i destruktivne misli i djela.

Ključna značenja tarot karte

Kreativna energija, strast, manipulacija, ovisnost, ljubomora,snažna seksualna privlačnost, erotika, euforija, vitalnost, muška dinamična energija, slijepi impulsi, ambicija, glorifikacija ega, površnost, originalnost, buntovništvo, materijalizam, rituali, trikovi, moć, novac, porok.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Vrag predstavlja divlju i neciviliziranu stranu naše psihe koju inače u normalnim slučajevima mi zataškavamo, kojih se inače sramimo i ne volimo govoriti o njima (kao što su požuda, pohlepa i zavist). Kako se vrlo često ne možemo sami suočiti s tim ‘mračnim’ dijelovima sebe, projiciramo ih na druge ljude i na taj način ih se rješavamo što ne završi uvijek dobro.

Tarot karta Vrag nas uči kako se trebamo suočiti i s negativnim i s pozitivnim djelom naše ličnosti jer su sva ljudska bića načinjena od toga i to je neizbježni dio naše prirode. Izvlačenjem ove tarot karte često nam se ukazuje na ljubavne afere u kojima dolaze do izražaja naši najprimitivniji instinkti te se pojavljuje i kod ludo zaljubljenih koji žude za pustolovinom s određenom osobom. Nažalost, sva ljubavna pitanja u blizini ove tarot karte nose sa sobom negativan predznak.

Isto tako, ova karta nam najavljuje period u kojem će do izražaja doći naša mračna strana te ćemo se možda osjećati zatočeno i nelagodno. No, umjesto da to pokazujemo na van, trebamo sjesti i proanalizirati se i prihvatiti to. Može ukazivati i na okultnu moć i sposobnost vladanja energijom u magiji.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Ako se tarot karta nađe u ovom položaju moguće je da zloupotrebljavamo nečiju moć i položaj ili da nas netko zloupotrebljava. Postali smo previše ovisni o nekome ili nečemu i to ne vodi ka dobrom završetku. Okolina u kojoj se nalazimo je neiskrena i lažljiva ili ako se radi o nama, mi smo takvi. Okrenuti smo previše materijalnom svijetu, zanemarili smo duh. Posesivnost, ljubomora, nerealan stav, pohlepa.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (283 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo