Tarot karta - SunceSpona s astrologijom: Sunce, lav.
Tradicionalno značenje: Uspjeh, radost.

Simbolizam i opis tarot karte

Tarot karta Sunce je arhetipski simbol sreće i cjelovitog života, nedvojben i jasan svim ljudima.

Nakon dugog i teškog puta koji je opisan i prikazan tarot kartama od I do XVIII, Sunce je u tarotu (u psihološkom smislu), ključ dodira psihe s duhom i duha s jastvom kao prirodne i instinktivne težnje ljudskog bića. Na ovom stupnju razvoja, čovjek kao fizičko, psihičko i duhovno biće konačno počinje ujedinjavati sve svoje prirodne potencijale te može na sasvim nov način doživljavati i sebe i svijet koji ga okružuje.

Tarot karta Sunce XIX je prikaz božanskog porijekla čovjeka u njegovom najboljem obliku, gdje su fizička stvarnost, psihički procesi, energija i duh u tako harmoničnim odnosima da se jastvo samo po sebi otvara i sjaji, štiteći svoju ljudsku dimenziju u zemaljskom svijetu.

Ključna značenja tarot karte

Neumorna energija, trijumf, ljepota, pozitivna i kreativna energija, unija, perfekcija, spiritualnost, postignuće, osobna moć, nagrade, ponos, samopouzdanje, čast, svijetlo, ostvarenje, izlazak iz mraka, transformacija, svjesnost, povoljne novosti, iskrena ljubav, preobrazba, napredovanje.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Sunce označava naš kapacitet da vidimo stvari jasno i da donesemo red, strukturu i raspored u naš život. Ono predstavlja izvor energije i snage i daje nam osjećaj da stvari i događaji sadrže svrhu te nam daje jasnoću uma.

Ova tarot karta nam daj poticaj da krenemo dalje i da se ne bojimo svoje budućnosti te uz pomoć nje, intuitivno znamo da smo sada napokon krenuli na pravi put. Pojavom ove tarot karte, možemo očekivati povoljan razvoj stvari za koje smo postavili upit jer se tama konačno povukla iz našeg života. Vidimo na koji način ćemo riješiti naše probleme i nedoumice koje su nas mučile. Napokon smo naučili kako cijeniti same sebe i prihvatiti ono što imamo. Zračimo toplinom te možemo i drugima pomoći da pronađu svoje svijetlo.

Sunce nam donosi novi početak i ostavlja prošlost iza sebe, tako da je potrebno suočiti se sa novom situacijom. Ako su pitanja postavljena o zdravlju, možemo očekivati pozitivan razvoj i ozdravljenje.  U ljubavi ukazuje na uspješnost veze. Ova tarot karta jednostavno pršti optimizmom, pozitivnom energijom, željom i ambicijom za ispunjenjem svega što smo željeli. Donosi mentalno, duhovno i emotivno ispunjenje, ali i izlazak iz mraka u svijetlo.

Velika arkana XIX Sunce pouzdan je znak o postojanju pozadinskog reda i više sile koja nam se smiješi svakoga dana unatoč tmurnim noćnim oblacima. Sunce će uz vaše dopuštenje spaliti naizgled bezizlazne situacije i svakog ispuniti istinskom moći preobrazbe i sreće.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Prikazana u ovom položaju, ova tarot karta nam donosi negativne emocije poput gubitka volje, osjećaja da ne vrijedimo ništa, ravnodušnosti, umora itd. Gubimo pouzdanje, entuzijazam i život nam se čini siv i hladan. Moguće je da se bojimo nečega i da ne vidimo rješenje te ne uspijevamo stvoriti koheziju u našem životu. Donosi nam gubitak, loš brak ili vezu, probleme s djecom, neispunjena obećanja, otežavajuće okolnosti, prepreke, nemogućnost samorazvoja zbog vanjskih okolnosti.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (398 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo