Tarot karta - ZvijezdaSpona s astrologijom: Vodenjak.
Tradicionalno značenje: Obnavljanje, pomlađivanje

Opis i simbolizam tarot karte

U psihi čovjeka tarot karta Zvijezda predstavlja prvu, još blijedu spoznaju o vlastitom duhu i ljudskoj stvarnosti, ali i početak shvaćanja prirode i univerzuma. Ova tarot karta je prvo svijetlo u čovjeku, koje simbolizira njegovu svijest o vezi između unutarnjeg i vanjskog, psihičkog i fizičkog. Na ovom stupnju psihičkog razvoja, čovjek može razumjeti sve svoje dotadašnje razvojne faze (prikazane arhetipskim simbolima na arkanama od I do XVI).

Ipak, baš kao i svjetlost zvijezda iz zemaljske perspektive, osjećaj snage nadsvjesnog još uvijek je nejasan, a cilj i smisao nepotpun (kao svjetlost bez topline). Ovo je prikaz kvalitetne svjesnosti u kojoj ego nema dominantnu funkciju, nego nastoji ravnopravno surađivati sa svim ostalim razinama psihe.

Kljuna značenjatarot karte

Kristalizacija, inspiracija, spiritualni rast, želje, liberalnost, ispunjenost, obećanja, mašta, mir, smirenost, vjera, misao i duša u jednom, povezanost sa božanskim, nalaženje u savršenom periodu života, poljubac, optimizam, nada, razumijevanje astrologije i ezoterije, pozitivan utjecaj.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Zvijezde obasjana je svjetlošću i zrači pozitivnom energijom te nam donosi dobre vijesti i poručuje kako je došao period života u kojem napokon možemo krenuti uživati. Ona nas ohrabruje da otvorimo vrata novim iskustvima i uživimo u njima, te iskoristimo potencijal koji nam se nudi.

Tarot karta Zvijezda predstavlja toplu zraku punu nade (u smislu vjere i pouzdanja u bolji život) i inspiracije koja se pojavila u našem životu kako bi nas vodila prema cilju i ukazala nam pravi put kojim trebamo poći. Možemo očekivati ispunjenje dubokih želja, uspješan ishod te optimizam. Nesigurna situacija u kojoj smo se našli, okreće se na bolje, te pojavom Zvijezde među negativnim tarot kartama, njihov utjecaj se smanjuje.

Ako su pitanja vezana uz zdravlje, možemo očekivati vitalnost i brz oporavak ako smo imali problema. U ljubavi možemo očekivati pojavu osobe koja umije ispuniti sve naše istinske potrebe. Tarot karta nam donosi čiste i iskrene osjećaje, radost i sreću. Njenim izvlačenjem sve postaje moguće, samo trebamo nešto čvrsto željeti i naša sretna zvijezda će nam to i ostvariti.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Pojavom tarot karte u ovom položaju znači kako smo izgubili vjeru i nadu, stvari koje su nam obećane su prekršene i mi smo ostali duboko razočarani. To ne znači da sada trebamo klonuti duhom i prestati vjerovati u bolje sutra, već se trebamo zagledati unutar nas i pronaći barem nešto pozitivno za čime ćemo se od sada voditi.

Također, ova tarot karta može označavati kraj neke nelagodne situacije koja nas je cijelo vrijeme tištila. Možda smo postali previše opsjednuti našim željama i naš ego je porastao previše, trebali bismo se malo spustiti na zemlju. Nedostatak povjerenja u sebe i druge, depresija, tuga, planove treba odgoditi za neko bolje razdoblje.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (260 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo