Tarot karta - MjesecSpona s astrologijom: Riba
Tradicionalno značenje: Promjena, nesigurnost

Simbolizam i opis tarot karte

Mnogo je razloga koji mogu čovjeka dovesti do dubokog pada u mračno i bolno nesvjesno. Raspon značenja ove karte prostire se od zamke nevještog lutanja po vlastitoj psihi (razni oblici pokušaja psihičkih uvida koji rezultiraju priviđenjima i privremenim pomračenjem uma), preko duševne boli koja je proizašla iz događaja u realnom svijetu ili vlastitih duševnih dilema pa sve do teškog i trajnog pomračenja uma uzrokovanog različitim teškim duševnim bolestima.

Mjesec je tarot karta opasne, ponekad i smrtonosne zamke za psihu i duh čovjeka. Okultisti ovu tarot kartu nazivaju tamna noć duše. Na tarot karti Mjeseca oslikana su dva tornja/kule koje su simbol čovjekovih nesvjesnih, skrivenih i unutrašnjih svjetova te vanjskih uočljivih, loših osobina. Prolaz između njih simbolizira žensku prirodu i seksualnost te njene aspekte kao što su zavodljivost i tajanstvenost.

Ključna značenja tarot karte

Suočavanje s našom mračnom stranom, tajne, iluzija, fantazija, imaginacija, snovi i noćne more, fantastika, bizarnost, glamur, podzemlje, pad, duboko preispitivanje nas samih dovodi do svjetlosti, okultno znanje, duhovi, carstvo mrtvih, intuicija, nepoznato, nejasna situacija.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta Mjesec je simbol našeg unutrašnjeg svijeta koji progovara i izražava se putem mašte i snova, on predstavlja slabo poznati tajanstveni svijet moći. Ova tarot karta nas suočava s nesvjesnim dijelovima našeg uma – nešto iz naše psihe što nam je nepoznato želi izaći van na površinu i otkriti nam se. Pojavom ove tarot karte, često znači da smo preplavljeni osjećajima koji nas zbunjuju i tvore kaos u nama, a također je moguće da nas je preuzelo beznađe i očajavanje.

Ponekad smo skloni viđenju stvari kroz maštu i deluzije pa stvari percipiramo onakvima kakve one zapravo nisu. Tok kojim je naš život trenutno krenuo, nepoznat nam je i čini nam se riskantan, u svakom trenu nas može iznova iznenaditi i to nas čini izgubljenima.

Ako smo odlučili stupiti u neki pothvat, ova tarot karta nas odgovara od toga, poručuje nam kako je bolje da ništa ne radimo na brzinu i da zadržimo sumnju te pričekamo daljnji razvoj situacije. Isto tako, može ukazivati i na drugu ženu unutar ljubavnog trokuta, a to donosi sa sobom bol i komplikacije.

Ako je pitanje postavljeno u vezi zdravlja, treba obratiti pažnju na ženske organe i hormonalno stanje. Snovi su ovom kartom naglašeni, ako se osjećamo potpuno izgubljeno u ovom periodu, treba potražiti znakove u njima.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Ovakvom pojavom tarot karte, Mjesec često označava neku vrstu straha, morbidnosti, praznovjerja, paranoje i slično. Predali smo se svom strahu koji nas muči i ne planiramo ga se riješiti i suočiti se sa mračnim dijelom nas, a trebali bismo jer takvim načinom bismo mogli izgubiti lucidnost i priječi na upotrebu droga. U nemogućnosti smo se suočiti sa stvarnim svijetom pa bježimo u svijet mašte. U periodu smo konfuzije koji i nije tako kratkog vijeka trajanja. Problemi s magijom, halucinacije, depresija, religijski fanaticizam, histerija, samoubojstvo, ubojstvo, samoozljeđivanje.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.7 / 5 (567 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo