Tarot karta - SvijetSpona s astrologijom: Saturn, svi elementi.
Tradicionalno značenje: Sveukupnost, postignuće

Simbolizam i opis tarot karte

Posljednji sud je arhetipski simbol za nadsvjesno, za čovjekov povratak prirodi i božanskome, gdje je svaki pojedinac jednako važan za sebe samog kao jedinstveno i cjelovito biće, kao i za sveopće dobro. Svako je biće važno Univerzumu i beskrajni je Univerzum važan svakome biću.

Simbolizira duhovnu cjelokupnost koja se izražava kroz simetriju unutarnjeg i vanjskog ispunjenja te ukazuje na harmoniju svih elemenata i zaokruženu cjelinu. Posljednji sud je tarot karta raja i novog. To je i tarot karta najveće nade koju imamo. Ova zadnja tarot karta Velike arkane predstavlja kraj ciklusa kojeg je jednom Luda započeo.

Ključna značenja tarot karte

Potpuna harmonija, ispunjenje, cjelovitost, potpuni završetak, sinteza tijela i duha, emocionalno ispunjenje, luksuz, sigurnost, otkrivanje našeg pravog i istinskog ja i svrhe, besmrtnost, putovanja, inozemstvo,eliksir, kulminacija događaja, povoljno rješenje, savršenstvo, preporod, nagrade, priznanje, cilj.

Poruka i interpretacija tarot karte

Tarot karta svijeta označava najvišu točku u našoj fazi razvoja te najavljuje sretan završetak. Simbolizira vanjsku i unutarnju harmoniju koja je proizašla kao rezultat nalaženja mira unutar sebe i slaganja stvari kako bi trebale biti.

Ova tarot karta ukazuje na uspjehe koje postižemo korištenjem ispravnih sredstava, ali donosi i kraj jednog osobnog ciklusa i preporod određenog aspekta sebe. Ona simbolizira duhovnu sintezu i zrelost koju smo postigli na temelju osobnih proživljenih iskustava, potiče nas da se uzdignemo i živimo život punim plućima. Pojavom ove tarot karte znači da je došlo vrijeme okončanja jedne situacije koja je dosegla svoj vrhunac jer nam se sprema nešto što će nam donijeti veliko zadovoljstvo kakvo ni ne očekujemo.

Simbolički ova tarot karta pokazuje da se promišljanjem i znanjem koji se talože u duhu, mogu spoznati sve stvari, podjednako i ovozemaljske i onozemaljske. Moguće je da osjećamo jaku duhovnu povezanost s božanskim, da osjećamo snažnu povezanost sa svime oko nas te da se osjećamo kao jedno s cijelim univerzumom.

Posljednji sud nam poručuje kako će se naše nade i želje uskoro ostvariti. Također, promjene koje će nas zahvatiti ne moraju biti mirne i nježne, možemo očekivati bujicu energije, dinamike i pokreta.

U ljubavi, ova tarot karta ukazuje na sigurnost, pronalaženje utočišta u drugoj osobi, emocoinalnu stabilnost. Može označavati i upoznavanje osobe s kojom ćemo ostati zauvijek, a može se odnositi i na vjenčanje ako smo već u vezi. Ako se tumači samostalno, može najavljivati daleka putovanja koja su od osobitog značaja za daljnji život.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Ovakav položaj stvara strah od separacije, osjećaj osamljenosti, odvojenost od prirode i premalo vođenja brige o duhovnosti. Može se odnositi i na pohlepu za materijalnim stvarima koja pak vode ka spiritualnoj praznini i plitkosti, sebičnosti i nesigurnosti. Možda nam jednostavno nedostaje ljubavi i sigurnosti te se nigdje ne uspijevamo osjećati kao kod kuće. Ne možemo se uzemljiti. Događanja još nisu privedena kraju iako tako izgleda. Bit će potrebno unijeti dodatni napor kako bi se svladale i posljednje prepreke. Ne preporučuje se putovanje u inozemstvo.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.6 / 5 (410 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo