Tarot Madam Lenormand

Madame LenormandMadam Lenormand stekla je veliku slavu proricanjem budućnosti tarotom tj. bacanjem karata koje su zbog njezine popularnosti dobile i naziv karte madam Lenormand. Madam Lenormand rođena je 27. svibnja 1772. godine u francuskom gradu Alenconu. Njezin otac je bio bogati trgovac koji je svoju kćer poslao na školovanje u samostanski internat gdje ju je primijetio biskup Grimaldi, koji je potvrdio njene nadnaravne sposobnosti i točnost proricanja sudbine tarotom. Kad je imala 21 godinu Madam Lenormand preselila se u Pariz, gdje je sa svojom isprva učenicom, a potom i suradnicom otvorila salon tarota. Salon je postao omiljeno mjesto odnosno okupljalište bogatijeg društva. Njezina slava u proricanju sudbine tarotom proširila se i u inozemstvo.

Tvrdi da je pomoću tarota savjetovala Napoleonovu suprugu Josehinu kojoj je prorekla da će se sa Napoleonom popeti na francusko prijestolje. Predvidjela je i Napoleonov pad. Po tarotu i kartama koje nose njezino ime Madam Lenormand polako je postala legenda. Bila je nadarena žena, duboke intuicije i znanja o psihologiji čovjeka. Umrla je neizmjerno bogata u dobi od 71 godine, 25. lipnja 1843.

Tarot pristup

Što je potrebno da rezultat tarota postane stvaran? Treba prići opušteno i ne se opterećivati time da nećemo otkriti tajne koje se čitaju iz karata. Kod tarota treba biti opušteni i otvorenog duha, te se prepustiti vodstvu naše duhovne intuicije. Tarotom proricati sudbinu ne znači da se postavljamo iznad Boga i zakona njegovih. On nam pomaže da bolje shvatimo život i mogućnosti koje nam se pružaju. Tarot je koristan samo onda ako se može provjeriti u praksi, čitanjem onog što je bilo i što bi eventualno moglo biti u neposrednoj budućnosti. Može nas upozoriti da izbjegnemo nekakvu nesreću, a ujedno i usmjeriti kako da usrećimo sebe i druge.

Da bismo postali dobri u tarotu potrebno je vježbati, vježbati i vježbati. Time se dolazi do vještine interpretacije značenja karata, a ako želimo postati majstori tarota treba se duhovno razvijati i tako razviti intuiciju i sposobnost da proniknemo u istinu. Duhovni razvoj možemo ubrzati korištenjem tehnika meditacije. Meditacija je tehnika koja nas oslobađa od stresa, što dovodi do veće jasnoće duha, a time i intuicije, povećanja inteligencije, energije i boljeg zdravlja.

Tarotom se otkrivaju bezbrojne mogućnosti za izlaz iz bilo koje situacije, a ujedno iz karata se da pročitati da ništa ne dolazi samo od sebe. Sve je povezano zakonima božjim i jedino vrijedi da “kako siješ, tako ćeš i žeti”. Život je veličanstvena božja igra u kojoj smo svi povezani i ništa ne postoji samo za sebe i sve utječe jedno na drugo.

Tarot karte Lenormand i njihovo tumačenje

U tarotu Madam Lenormand postoje 36 Lenormand karata – kombinacija starih simbola i francuskih igraćih karata. Crteži na kartama daju razne mogućnosti za tumačenje, a boje herc, tref, i karo simboliziraju četiri elementa.

Herc predstavlja element vatru, strast, krv, ljubavne probleme i koleričan temperament.
Tref simbolizira zemlju, stvarnost, materiju i flegmatičan temperament.
Karo predstavlja zrak, duhovno, misli i sangviničan temperament.

Karta 1: Konjanik – Herc 9
Karta 2: List djeteline – Karo 6
Karta 3: Brod – Pik 10
Karta 4: Kuća – Kralj herc
Karta 5: Stablo – Herc 7
Karta 6: Oblaci – Kralj tref
Karta 7: Zmija – Dama tref
Karta 8: Lijes – Karo 9
Karta 9: Kitica cvijeća – Dama pik
Karta 10: Kosa – Dečko karo
Karta 11.: Šibe – Dečko tref
Karta 12: Ptice – Karo 7
Karta 13: Dijete – Dečko pik
Karta 14: Lisica – Tref 9
Karta 15: Medvjed – Tref 10
Karta 16: Zvijezde – Herc 6
Karta 17: Rode – Dama herc
Karta 18: Pas – Herc 10
Karta 19: Kula – Pik 6
Karta 20: Vrt – Pik 8
Karta 21: Brdo – Tref 8
Karta 22: Putevi – Dama karo
Karta 23: Miševi – tref 7
Karta 24: Srce – Dečko herc
Karta 25: Prsten – As tref
Karta 26: Knjiga – Karo 10
Karta 27: Pismo – Pik 7
Karta 28: Gospodin – As herc
Karta 29: Dama – As pik
Karta 30: Ljiljani – Kralj pik
Karta 31: Sunce – As karo
Karta 32: Mjesec – Herc 8
Karta 33: Ključ – Karo 8
Karta 34: Ribe – Kralj karo
Karta 35: Sidro – Pik 9
Karta 36: Križ – Tref 6

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (423 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo