Tarot karta - MagSpona s astrologijom: Merkur
Tradicionalno tumačenje: Vještina, snalažljivost, komunikativnost

Simbolizam i opis tarot karte

Tarot karta Čarobnjak ili mag iskorištava duhovnu energiju koja zrači oko njega. On simbolizira početni čin iz kojega kasnije sve nastaje. On je iskra u sjemenu Lude i on je taj koji kreira svoj željeni ishod kroz odlučnu akciju. Predstavlja snagu kojom možemo iskoristiti sile univerzuma i usmjeriti ih prema svojim ciljevima. Njegov dar je genijalan, prezentira naš jedinstven duh kojeg možemo ‘zaposliti’ da oblikuje naš svijet onako kako smo ga zamislili.

Tarot karta Mag ujedinjuje sva 4 elementa – mačeve (zrak), novčiće (zemlju), pehare(vodu) i štapove(vatru). Štap kojega drži sadrži aktivnu snagu i duhovnu kreativnost, dok u drugoj ruci drži gral s vodom koji je simbol nesvjesnog. Također, na tarot karti se pojavljuje mač koji je simbol intelekta i misli, i novčić kroz kojeg se manifestiraju zemljani užici i blagodati. Izbalansiranim korištenjem tih elemenata, on stvara čaroliju i čuda.

Ključna značenja tarot karte

Snaga volje, sve što vodi uspjehu, vrline, sposobnosti, kreativnost, manipulacija, diplomacija, mudrost, genijalnost, kreiranje stvarnosti po našim željama, ego, akcija i aktivnost, komunikacija, moć utjecaja.

Poruka i interpretacija tarot karte

Mag je tarot karta koja pluta između svjesnog i nesvjesnog, on je kreator realnosti, on je taj koji je oblikuje. Kada se pojavi u čitanju, to znači da moramo potražiti i iskoristiti svoje kreativne sposobnosti i potencijale, te se usmjeriti na njihov razvoj kako bismo uspjeli kontrolirati situaciju, ili kako bismo uspjeli ostvariti ono što želimo.

On nas uči kako sada imamo apsolutnu moć i snagu da promijenimo stvari po našoj želji. Trebamo udvostručiti svoje pozitivno razmišljanje, iskoristiti pozitivnu energiju koja nam se nudi, i vjerovati kako je sve za čime žudimo moguće uz dovoljno posvete i kreativne genijalnosti. Mag nam ukazuje kako je sada vrijeme prigodno za promjenu situacije – to se može odnositi na unutarnje promjene ( promjenu stava i uvjerenja ), ali se može pojaviti i u obliku vijesti ili nečega drugoga što mijenja sliku stvari, u svakom slučaju, vijesti če brzo doći do nas.

U ovom trenu je na nama da preuzmemo inicijativu i rizik, te da budemo odlučni i uz pomoć vlastitog talenta djelujemo jer nas očekuje pozitivan ishod. Mag nam daje duhovni i materijalni potencijal i njegovim buđenjem u nama, konačno počinjemo privlačiti svoje želje u svoj život i okolinu. Mag je gotovo uvijek pozitivna, i čak ga ni negativne tarot karte Male arkane ne mogu nadjačati, jedino ako se pojavi u blizi jake Velike Arkane koja nosi negativan utjecaj.

Dok nas Luda sprema iznenaditi s nečime, Mag uvijek ima konkretan plan kojim nas želi očarati.

Ako je tarot karta izvučena u obrnutom položaju

Ova tarot karta ukazuje na beskrupuloznost, varanje, lukavost, nesposobnost nošenja sa situacijom u kojoj smo se našli i to se negativno odražava na ono što radimo. Glavni uzroci takvog negativnog početak su nedostatak kreativnosti , mašte i originalnosti.

Govori nam kako je loše i nepogodno vrijeme za ulazak u novi posao i projekte, moguća je prijevara.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (238 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo