Transcendentalna meditacija

Transcendentalna-meditacijaTranscendentalna meditacija (TM) u općem smislu predstavlja tehniku ​​opuštanja bez velikog mentalnog napora. Ovaj vid meditacije koristi se širom svijeta. Njen osnivač je Maharishi Mahesh Yogi, koji je poznat kao jedan od vodećih znanstvenika u polju svijesti. Transcendentalnu meditaciju koja služi za opuštanje uma, Maharishi Mahesh Yogi je donio u Ameriku tijekom 1960. godine. Ovaj vid meditativne prakse koristi oko 5 milijuna ljudi.
Transcendentalna meditacija potječe iz vedske tradicije. Ova jednostavna tehnika može se primjenjivati ​​u jutarnjim i večernjim satima oko 20 minuta. U mnogim medicinskim studijama dokazano je da tehnika transcendentalna meditacija djeluje blagotvorno na psihičko stanje osobe, poboljšanje percepcije, bolje pamćenje, neutraliziranje anksioznosti i stresa. U suštini, transcendentalna meditacija vrlo se lako uči i u praksi daje vrlo pozitivne rezultate. Ovaj oblik meditacije ne spada ni pod jednu religiju, filozofiju, niti ona zahtijeva da osoba mijenja nešto u svom životnom stilu.
Za prakticiranje ovog oblika meditacije u praksi osoba treba biti u udobnom položaju, sa zatvorenim očima. U ovom procesu, tehnici transcendentalna meditacija, osoba ponavlja određenu mantra koju dobiva od svog trenera. Na taj način tijelo ulazi u stanje potpunog odmora, a osoba ostaje budna. Ovo “transcendentalno” stanje omogućuje postizanje unutarnjeg i potpunog mira.
Mantre koje se koriste u tehnici transcendentalna meditacija baziraju se na određenim zvukovima, odnosno vibracijama. Ove jedinstvene vibracije utječu na određeno polje, tj.deo tijela i pružaju vrlo ljekovitu moć. Iako u tehnici transcendentalna meditacija postoji više od nekoliko tisuća mantri, obučeni učitelji odabiru upravo onu koja ima učinak opće dobrobiti za osobu, što je vrlo važno.
Transcendentalna meditacija poboljšava kvalitetu života i u praksi se pokazala kao jedna od najboljih za smanjenje krvnog tlaka. U istraživanjima na ovu temu, istraživači su ustanovili da se tada aktiviraju određeni biokemijski procesi u tijelu i na taj način potiču opće uravnoteženje.
Za razliku od drugih oblika meditacije, transcendentalna meditacija zahtjeva određena stručna predavanja u kojoj osoba dobiva sve potrebne informacije, kao i određenu mantru, koja se drži u tajnosti.
Ono što treba imati u vidu kada se radi o ovoj mentalnoj tehnici je sljedeće:
-Osoba Mora primiti jedinstvenu mantru;
-Mantra Se mora koristiti na pravilan način;
-Realno Sagledavanje učinaka meditacije;
-Vodstvo Od strane obučenih instruktora tehnike transcendentalna meditacija.

Transcendentalna meditacija

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (350 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo