Yoga za djecu

yoga-za-djecuYoga za djecu temelji se na općim elementima vježbi i edukacije koje će doprinijeti pravilnom psiho-fizičkom razvoju djeteta, jačanju volje i opće koordinacije. Yoga kao jedna od sve popularnijih vidova holističke prakse od velike je pomoći u razvijanju pamćenja i snage kod djece. Djeca u dobi od 3 do 14 godine vrlo su aktivna, osjetljiva i sklona mnogim bolestima. Yoga za djecu predstavlja vid opuštanja u kome njihova svijest ujedno ojačava, kroz spontan rad različitih vježbi što im daje osnovu da pravilno usmjeravaju svoju energiju. U praksi, yoga za djecu prvenstveno je usmjerena na stanje uma, a zatim na tijelo. U ovoj praksi djeca postupno razvijaju bolje osjećaje, uče sve ono što je korisno za njihovo zdravlje i razvijanje koncentracije. Određeni treninzi u okviru programa yoga za djecu podrazumijevaju dinamičniji tempo u kojem je naglasak stavljen na samo držanje tijela i pravilan razvoj.
Ono što je glavni cilj yoge za djecu jesu posebno oblikovane vježbe prema dobi, razvijanje svijesti, poštovanje zdravlja, tijela, jačanje volje, dobrog raspoloženja i samopoštovanja. Također u sklopu programa yoga za djecu tehnike disanja zauzimaju značajno mjesto. Kroz trening svako dijete polako će učiti o pravilima disanja, ali i općem utjecaju disanja na sam organizam. Svaki yoga trening sastoji se od više etapa obuke djece. Yoga za djecu u velikoj mjeri može povećati samosvijest i doprinijeti većem samopouzdanju. Ovaj vid yoge pomaže u opuštanju, stjecanju povjerenja i fokusa. Yoga treninzi obuhvaćaju:
-stil asane (odnosi se na položaj)
– Prakticiranje pranayame (disanje)
– Uvod u Yamas (kako se ophoditi prema drugima)
– Uvod u niyamas (načine samoizlječenja).
Mnoga istraživanja pokazuju da korištenje yoge u ranom razdoblju djeteta u mnogome može olakšati njegov razvoj i socijalne vještine.Yoga za djecu sama po sebi je univerzalni vid prakse, jer na zabavan način djecu uvodi u zdrav način života, razvijanje kreativnosti i mašte. Kroz yogu djeca uče kako razviti komunikacijske vještine i bolje se suoče s mnogim situacijama u svom životu.
Programi yoge za djecu prikazani su kroz jednostavan način, u kome svi elementi dijete upućuju na razvijanje, zdrav stil života i timski rad. Yoga za djecu zanimljiva je na sebi svojstven način i osmišljena je tako da se kroz učinkovite tehnike dijete usmjerava na pravi način. Joga nudi mnogo mogućnosti kroz koje djeca bez sumnje ulaze u svijet novih saznanja i istraživanja. Svaki yoga trening za djecu uključuje ih u nove aktivnosti i stvara dobre osnove i navike za svakodnevni život.

Yoga za djecu

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (414 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo