Astrologija - astrološke kućePRVA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Ovnu. Kutna je i ujedno kuća života. Prirodni joj je vladalac Mars. Upravlja identitetom. Pokazuje fizičko tijelo, temperament, način djelovanja i način na koji okolina doživljava osobu. Vrh ove kuće ujedno je i vrh Ascendenta odnosno jedna od najvažnijih točaka u horoskopu.  ako se ovdje nalazi više planeta, osoba je usmjerena na sebe i pomalo nametljiva.

 

DRUGA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Biku. Sljedujuća je i kuća vrijednosti. Prirodni joj je vladalac Venera. Pokazuje vrijednosti, posebno materijalne, imovinu stečenu vlastitim naporima. Ovo je i kuća principa i loši planeti, posebno loše aspektirani u njoj, pokazuju borbu s neimaštinom i teškoće zarađivanja. Što je više planeta ovdje, to je osoba usmjerenija na materijalne stvari.

TREĆA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Blizancima. Padajuća je i kuća odnosa. Prirodni joj je vladalac Merkur. Pokazuje rodbinske veze, pisanje, kraća putovanja, govor i sposobnost izražavanja vlastitih misli. Više planeta ovdje ukazuje na snagu intelekta i okretnost duha. Pod ovu kuću svrstavamo i rano obrazovanje i svijest.

ČETVRTA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Raku. Kutna je i kuća završetaka. Prirodni joj je vladalac mjesec. Pokazuje dom, početak i kraj života, naslijeđe predaka. To je kuća sudbine. u njoj su sakriveni temelji karaktera. Mjesto je sigurnosti i privatnosti osobe. Ako je naglašena planetima, ukazuje na rodoljublje i asketizam.

PETA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Lavu. Sljedujuća je i ujedno kuća života. Prirodni joj je vladalac Sunce. Pokazuje ljubav, stvaralaštvo, djecu, zabavu, igre, mladost, sport. Ovdje se nalaze umjetničke sposobnosti  i pokloni. ako je naglašena planetima osobu čini vrlo erotičnom i usmjerenom ka ljubavnim vezama. Tradicionalno, astrolozi ovu kuću zovu još i kućom sreće.

ŠESTA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Djevici. Padajuća je i kuća vrijednosti. Prirodni joj je vladalac Merkur. Pokazuje rad, zdravlje, usluge, podčinjenost, zaradu vlastitim radom. Sunce ili Mars u njoj jačaju vitalnost i energiju dok loši planeti ne znače neminovno i loše zdravlje.

SEDMA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Vago. Kutna je i ujedno kuća odnosa. Prirodni joj je vladalac Venera. Pokazuje sva partnerstva. U njoj se nalazi ono što nam nedostaje, osobine partnera kojeg ćemo tražiti u životu težeći dopuni vlastite ličnosti. Istovremeno, ovdje su svi javni poslovi pa je sedma kuća naglašena kod političara.

OSMA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Škorpionu. Sljedujuća je i kuća završetaka. Prirodni joj je vladalac Pluton. Tradicionalno, astrolozi ovu kuću nazivaju još i kućom smrti. Označava i završetke životnih faza ili razdoblja i kretanja k nečem novom na ruševinama starog. Pokazuje i seksualnu narav osobe, njenu sklonost okultnom.

DEVETA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Strijelcu. Padajuća je i ujedno kuća života. Prirodni joj je vladalac Jupiter. Pokazuje viši um, nauku, ideale, filozofiju. Ovdje se nalaze daleka putovanja (fizička i duhovna), crkva i religija, ali i javno mnijenje u cjelini. Ponekad je u ovoj kući, koja teži k Zenitu odnosno najvišoj točki horoskopa, pokazatelj slave.

DESETA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Jarcu. Kutna je i kuća vrijednosti. Prirodni joj je vladalac Saturn. Pokazuje položaj u društvu kojeg će osoba doseći u životu. To je uspon i vrhunac života, ostvarenje svih ambicija, utjecaj na okolinu. Posebno su važni aspekti planeta iz ove kuće kao i aspekti Zenita s planetima.

JEDANAESTA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Vodenjaku.  Sljedujuća je i kuća odnosa. Prirodni joj je vladalac Uran. Ovdje se iskazuje sposobnost za prijateljstvo, nade i želje u životu, ljubav koju dobivamo od drugih, ali i okolnosti na koje nije moguće utjecati. Ovu kući nazivamo još i sretnom kućom, a njezin vladalac pokazuje mjesto na koje su usmjerene želje.

DVANAESTA ASTROLOŠKA KUĆA

Odgovara Ribama. Padajuća je i kuća završetaka. Prirodni joj je vladalac Neptun. Pokazuje skrivene osobine čovjeka. Tu su njegove tuge, tajne, razočaranja, izolacije, ali i milosrđe i briga o drugima. Više planeta u ovoj kući osobi daje dozu tajanstvenosti. Dvanaesta kuća pokazuje zatvorene prostore, bolnice i zatvore, izbjeglištvo.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.5 / 5 (206 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo