Meditacija bez misli

meditacija-bez-misliDa bi u potpunosti doživjeli meditaciju najprije moramo razumjeti da je ona odraz-ogledalo našeg života i naše svakodnevnice. Meditacija u općem smislu nije samo fizička praksa kroz koju postižemo stanje mira, ona je odraz svemira u nama samima koji nam pomaže da zaronimo duboko u srž svog bića, svog postojanja i vlastite svijesti. Kroz meditaciju upoznajemo se sa svojim dubinskim mislima, željama i osjećajima. Toko meditacije otkrivamo svoje unutarnje Ja, ali i vrijeme u kome tišina postaje čujna. Meditacija bez misli je postizanje stanja u kojemu je um u stanju mira. Vrlo često tijekom meditacije prisutnost misli predstavlja nesvjesnu aktivnost koja raspršuje fokus i doprinosi manjem učinku meditativnog stanja. Tehnika meditacija bez misli smatra se idealnom za sve one osobe koje žele postići potpuno prosvjetljenje i osjećaj sveukupnog mira. Koristeći ovu tehnike um dolazi u stanje bez ikakvih misli, a osoba se povezuje sa izvorom duhovnog. Prilikom tehnike meditacija bez misli osoba dolazi u stanje “širenja svijesti”, odnosno, nema ograničenja, niti osjeća granice vezane za fizički prostor. No, ovaj osjećaj svakako se ne nadovezuje na negativni smisao, već samo za aktivnost uma koje je daleko od unutarnjeg Ja. Tijekom primjene tehnike meditacija bez misli vrijeme nema, a svi energetski kanali pune se novom životnom pranom (energijom) što osobu povezuje s izvorom ljubavi i mudrosti. Na temelju ovoga može se reći da meditacija bez misli stanje u kome sama osoba doživljava stanje potpune ljubavi prema samom Izvoru postojanja. Meditacija bez misli označava vrstu prosvjetljenja, beskrajan proces intenzivne tišine. U odnosu na druge vrste meditacije, meditacija bez misli je vrlo složena, jer zahtijeva postavljanje uma na više frekvencije. Ono što je neophodno za meditaciju bez misli je sljedeće:

Meditacija bez misli

1.Odabir mjesta za meditaciju. Mnogi praktičari meditacije smatraju da je odabir pravog mjesta za meditaciju od ključnog značaja. Odabirom takvog mjesta osoba je uvijek spremna da neometano primjeni tehniku ​​meditacije.
2.Usmjerenost na disanje. U meditaciji disanje predstavlja vrlo važan dio. Kontrola disanja podrazumijeva udisanje kroz nos, brojanjem do broja 6, a zatim izdisaj kroz usta. Mnoge osobe tijekom meditacije samo su fokusirane na disanje bez vježbi brojanja.
3.Fokus. U tehnici meditacija bez misli osoba se povezuje sa duhovnim Izvorom. U ovom slučaju, potrebno je fokusirati se na više frekvencije, odnosno, dostići duboko stanje u kome je um daleko od lutanja kroz misli. U ovom dijelu za postizanje većeg cilja mnogi praktičari meditacije koriste razne vježbe, poput vježbi stepenica u kojima se sam um udaljava od stvaranja bespotrebnih misli.
4. Program koncentracije. Ovaj dio tehnike meditacije na dah uključuje posebnu vrstu programa s učiteljima u kojima se izoštrava koncentracija i smanjuje osjetljivost na zvuk, osjećaje i odvlačenje pažnje.
5. Prihvaćanje misli. Početnici koji koriste tehniku ​​meditacija bez misli uz puno prakse treniraju ovaj segment. Naime priznavanjem misli, osoba se polako rasterećuje, a misli nakon toga treba pustiti da odu. Na ovaj način um će biti smireniji, osoba više opuštena i uspješnija u postizanju viših vibracija, tj. stanje tišine uma.
Meditacija bez misli smatra se da donosi novo stanje blaženstva, pročišćenje uma od ljutnje i aktiviranje energije u svim razinama bića i energetskim stanicama u tijelu.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.9 / 5 (545 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo