Što je tarot

sto-je-tarot1Proricanje tarot kartama datira još od vremena drevnog Egipta. Na pitanje što je tarot i zašto stoljećima izaziva veliko interesovanje kod mnogih, može se reći da je on sustav mističnih poruka iz prošlosti. Tarot je bio vrlo cijenjen spiritualni alat za proricanje sudbine. Misterija i tajnovitost prožimaju svaki simbol i sliku ovog magičnog sastava. Tarot kao drevni oblik znanja sastoji se od 78 karata. U interpretaciji velika Arkana prikazuje koncept života i prirode svakog pojedinca. Mala Arkana u tarotu simbolizira sve one mentalne karakteristike, procese i okolnosti. Simbolika tarota predstavljena kroz ezoterične simbole simbolizira vrata duhovnog svijeta i kozmičkih tajni. Mnoge osobe u želji da saznaju tajne na svom sudbinskom putu, koriste ovu preciznu tehniku, koja za razliku od drugih, može dati opsežan i detaljan odgovor.

Tarot karte kao okultni sustav okružen je mnogim mitovima i legendama. Poznato je da su egipatski svećenici koristili tarot sustav za mnoge mistične rituale. Mnogi istraživači, ali i ljubitelji tarota smatraju da su tarot karte poruke tajanstvenih znakova. No, da bi kroz ovaj drevni sustav uspjeli otkriti skrivene kutove ljudske duše potrebna je mudrost i proširena percepcija. U analizi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti tarot nam jasno pruža mogućnosti i izbjegnemo nepotrebne pogreške. Općenito, tarot je carstvo mistike, okvir kroz koji nam sam svemir šalje odgovore. Što su zapravo tarot karte i što je tarot? Mnogi istraživači smatraju da je sam naziv TAROT znači “na kraljevom putu”. Ali prema drugom mišljenu, postoji vjerovanje da je naziv nastao od riječi talijanskog podrijetla “tarocchi” što u prijevodu predstavlja špil karata. Proricanje tarotom u današnje vrijeme je vrlo cijenjeno, ali i jedno od najrasprostranjenih. Zbog svoje mistične prirode tarot se smatra oblikom prijenosa astralne energije. Svaka karta u sebi nosi ezoterične simbole kroz koje se mogu predočiti događaji zapisani na životnom putu osobe. Tarot kao spiritualni alat smatra se posebnim jezikom simbola zato se s njim mora rukovati vrlo oprezno.

Korištenje ovog sustava kao i samo tumačenje mora biti u skladu s velikim zakonima i energijom. Tarot karte u sebi sadrže mnoge ravnotežu dva principa, ali i mističnu mudrost s kojom se mora rukovati na ispravan način. Svatko tko želi saznati sudbinu iz tarot karata mora najprije prihvatiti savjet da promjena na bolje može doći samo kroz pravednost, stalni razvoj i poštivanje tuđeg integriteta i želja. Taro nas uči de je put razvoja i uspjeha moguć samo ukoliko smo spremni za promjenu, transformaciju i okvir ravnoteže. Ako prihvatimo svoju karmu, izdržaćemo svaki test vremena iu tom kontekstu tarot nas upućuje ka energiji blagostanja, sreće i općeg zadovoljstva. Na pitanje što je tarot, mnogi od nas smatraju da je to poznavanje tajni svemira u otkrivanju ljudske sudbine. Ali, pored ovog općeg zastupljenog mišljenja, može se reći da je tarot i sam izvor mudrosti, tajanstven i nadasve nedokučiv, jer od drevnih civilizacija ostao je nepromijenjen u vremenu. Tarot nam pruža mogućnost da pronađemo ključeve ravnoteže i harmonije i osnažimo svoje duhovne životne vrijednosti. Za svakog tko se zapitao što je tarot, možda jedan od najboljih odgovora bi bio da su to vrata ka duhovnom svijetu i prilika kroz koju možemo popraviti svoj život.

Magicus.info

         
Ocjena: 4.8 / 5 (210 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo